Sport

Euro 2016: Guzmics volt a torna leggyorsabbja az első fordulóban

Euro 2016: Guzmics volt a torna leggyorsabbja az első fordulóban

2016. június 16., csütörtök
Euro 2016: Guzmics volt a torna leggyorsabbja az első fordulóban
EURO-2016 - A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki ker

Guzmics Richárd érte el a legnagyobb végsebességet a torna teljes mezőnyében a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Az UEFA internetes oldalán a magyar-izlandi meccs felvezetésében szerda éjszaka hívta fel a figyelmet a sebességi lista első helyezettjére a honlap magyarokat kísérő tudósítója. "Egy meglepő, de magyar szempontból annál kedvesebb statisztikai adat az Európa-bajnokságról:

Guzmics Richárd

31,6 kilométer/órás sebességet ért el egy ponton az Ausztria ellen 2-0-ra megnyert meccsen, ezzel a leggyorsabb játékos volt az Eb első fordulójában" - írta

Matt Watson-Broughton

. Az európai szövetség honlapjának statisztikai oldalán minden kategóriában az első öt látható kerekített értékkel. A leggyorsabbak sorában Guzmics, illetve az izlandi

Kolbeinn Sigthórsson

egyaránt 32 kilométeres végsebességgel áll, s csak utánuk következik a sorban 31 kilométerrel a belga

Divock Origi

, az angol

Raheem Sterling

és a portugál

Nani

. A tudósító felhívta a magyarok figyelmét arra is, hogy szombati ellenfelüknél Sigthórsson mellett még hárman szerepelnek a gyorsasági lista első tíz helyezettje között. Az F csoportot vezető magyar válogatott szombaton 18 órától játszik Izland csapatával a marseille-i Vélodrome-ban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.