Sport

Euro 2016: gól nélküli döntetlen a német-lengyel összecsapás

Euro 2016: gól nélküli döntetlen a német-lengyel összecsapás

2016. június 16., csütörtök
Euro 2016: gól nélküli döntetlen a német-lengyel összecsapás
nemetorszag_lengyelorszag

A világbajnok német válogatott gól nélküli döntetlent játszott a lengyel csapattal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának csütörtök esti második fordulós mérkőzésén, Saint-Denis-ben.

Mindkét együttes győzelemmel rajtolt a tornán: a németek az ukrán csapatot győzték le 2-0-ra, míg a lengyelek az északíreket múlták felül 1-0-ra. Az elsőszámú lengyel kapus,

Wojciech Szczesny

combsérülés miatt ezúttal kimaradt. A találkozó néhány ígéretes német helyzettel kezdődött, ám egyik kísérlet sem talált kaput. Az első félidő nagy részében a mezőnyben viaskodtak a csapatok. A világbajnok fölénye ellenére - a játékrészben közel 67 százalékban birtokolta a labdát - sem tudott igazi veszélyt okozni

Lukasz Fabianski

kapuja előtt. A második félidő ordító lengyel helyzettel indult, ám

Arkadiusz Milik

közelről a kapu mellé fejelte a labdát. A tempó megnőtt az első 45 perchez képest, mindkét kapu előtt alakultak ki lehetőségek, Milik nagy helyzetben a saját lábában botlott el, míg

Mesut Özil

lövését bravúrral fogta Fabianski. A folytatásban is forogtak veszélyben a kapuk néhány alkalommal, de betalálnia egyik félnek sem sikerült, sőt, a lengyelek a kaput sem találták el. A pontosztozkodással eldőlt, hogy a csoport délutáni mérkőzésén az északírektől 2-0-s vereséget szenvedő ukrán együttes már nem juthat tovább a nyolcaddöntőbe. Az Eb-n ez volt a 18. találkozó és az első, amelyen nem esett gól.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság C csoport, 2. forduló:

Németország - Lengyelország 0-0

Saint-Denis, Stade de France, 73 648 néző. Vezette: Björn Kuipers (holland).

Németország:

Neuer - Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Draxler (Gomez 71') - Götze (Schürrle 66').

Szövetségi kapitány:

Joachim Löw.

Lengyelország:

Fabianski - Piszcek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec 76') - Blaszczykowski (Kapustka 80'), Grosicki (Peszko 87') - Milik, Lewandowski.

Szövetségi kapitány:

Adam Nawalka. Sárga lap: Khedira (3'), Özil (34'), Boateng (67'), illetve Maczynski (45'), Grosicki (55'), Peszko (93').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.