Sport

Euro 2016: Francia játékvezető a magyar-osztrák meccsen

Euro 2016: Francia játékvezető a magyar-osztrák meccsen

2016. június 11., szombat
Euro 2016: Francia játékvezető a magyar-osztrák meccsen
labda_labdarugas_foci_gs

A francia Clément Turpin lesz a játékvezetője a Magyarország-Ausztria mérkőzésnek kedden, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában.

Az európai szövetség (UEFA) honlapján szombaton hozták nyilvánosságra, kik bíráskodnak a keddi csoportmeccseken. A 34 éves

Clément Turpin

hazája élvonalában 2008-ban mutatkozott be, 2011 áprilisában pedig a Francia Kupa történetében a döntő legfiatalabb játékvezetője lett. A nemzetközi szövetségtől (FIFA) 2009 decemberében kapta meg a nemzetközi titulust. Ilyen fiatalon ez korábban egyetlen francia játékvezetőnek sem sikerült. A nemzetközi porondon 2010 tavaszán az Olaszország-Magyarország U21-es Európa-bajnoki selejtezőn debütált, amit a házigazda itáliaiak 2-0-ra megnyertek. Turpin mindkét együttesből kiállított egy-egy embert, a magyaroktól Kádár Tamást, aki könnyen lehet, hogy kedden is ott lesz a pályán Bordeaux-ban. A magyar felnőtt válogatott egyszer, a Finnország ellen Gera Zoltán fejesével 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőn találkozott a francia játékvezetővel, 2014 novemberében. Az osztrák válogatottnak még nem vezetett mérkőzést. Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott kedden Bordeaux-ban találkozik Ausztria csapatával, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália nemzeti együttese lesz az ellenfele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.