Sport

Euro 2016: Csányi Sándor elszántságot vár a magyar játékosoktól

Euro 2016: Csányi Sándor elszántságot vár a magyar játékosoktól

2016. június 10., péntek
Euro 2016: Csányi Sándor elszántságot vár a magyar játékosoktól
Csányi Sándor

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke elsősorban elszántságot vár a magyar válogatott játékosaitól a franciaországi Európa-bajnokságon.

A sportvezető az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, akkor lenne elégedett, ha a magyar játékosok olyan elszántsággal lépnének pályára az F csoportban Ausztria, Izland és Portugália ellen, mint a norvégok elleni pótselejtezős párharc mérkőzésein, majd a horvátok elleni barátságos meccsen. "Olyan játékot lássunk, hogy büszkék lehessünk a csapatra" - tette hozzá

Csányi

. Az MLSZ elnöke bevallotta, izgatottan várja a magyar csapat meccseit, de biztos benne, hogy a válogatott tagjai mindent megtesznek, hogy továbbjussanak a csoportjukból. "Jó lenne egy jó szereplés. Biztosan küzdeni fognak, és mindhárom csapatnak méltó ellenfelei lesznek. Ha a szerencse velük lesz, a továbbjutás is sikerülhet. Bár a játékosaink nem Európa élvonalába tartoznak, de összességében jól képzettek, korösszetételüket és motiváltságukat tekintve is megfelelőek. A közelmúltban már több meccsen is láttam, hogy végre nem félve lépnek pályára" - mondta Csányi Sándor. Az elnök felidézte, hogy

Bölöni Lászlót

akarták megnyerni a válogatott szövetségi kapitányának, de miután ez nem sikerült,

Pintér Attilát

nevezték ki. Ezután részletesen beszélt

Dárdai Pál

és

Bernd Storck

megbízásának körülményeiről is. A magyar csapat Európa-bajnoki szereplésére visszatérve elárulta, hogy nem tett semmilyen fogadalmat, hiszen bennfentes információi is vannak, így ez nem lenne sportszerű, bár egy közepes tétet fel merne tenni a válogatottra. A kontinenstornáról elmondta, hogy benne is van félelem a terrorfenyegetettség miatt. Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott kedden Ausztriával csap össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.