Sport

Euro 2016: az írek csak ráijeszteni tudtak Franciaországra

Euro 2016: az írek csak ráijeszteni tudtak Franciaországra

2016. június 26., vasárnap
Euro 2016: az írek csak ráijeszteni tudtak Franciaországra
franciaorszag_irorszag

A házigazda francia labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re nyert a csaknem 30 percig emberhátrányban futballozó írek ellen az Európa-bajnokság első vasárnapi nyolcaddöntőjében.

Francia szempontból "hidegzuhannyal" indult a mérkőzés,

Pogba

ugyanis büntetőt érő szabálytalanságot követett el a tizenhatoson belül

Longgal

szemben,

Brady

pedig az Európa-bajnokságok történetének leggyorsabb tizenegyesből lőtt góljával megszerezte a vezetést az íreknek. A házigazdák nagy nyomás alá helyezték a riválist, de nem sikerült bevenniük a kaput, s a félidő derekán 10-12 percig leginkább a mezőnyben folyt a játék. A franciák a játékrész hajrájában ismét nagyobb tempót diktáltak, de nem sikerült kiegyenlíteniük. Fordulás után maradt a francia fölény,

Didier Deschamps

válogatottja még nagyobb energiát fektetett a támadásokba, s a remekül futballozó

Griezmann

négy perc alatt szerzett két góljával megfordította a mérkőzés állását. Az Atlético Madridban légióskodó támadó öt perccel később is főszereplő volt,

Duffy

ugyanis vele szemben követett el olyan szabálytalanságot a tizenhatos előtt, amelyért a játékvezető kiállította az ír játékost. A megfogyatkozott ír válogatottnak nem sok esélye maradt az egyenlítésre, ráadásul a franciák nem álltak le a támadásvezetéssel, így a szigetországiak kapuja folyamatosan veszélyben forgott. A hajrában ugyanakkor nem született már gól, maradt a 2-1-es francia siker. A franciák a negyeddöntőben a hétfő esti Anglia-Izland összecsapás győztesével találkoznak majd.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntő:

Franciaország - Írország 2-1 (0-1)

Lyon, Stade de Lyon, 56 279 néző. Vezette: Nicola Rizzoli (olasz).

Franciaország:

Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba, Kanté (Coman - a szünetben, Sissoko 93'), Matuidi - Griezmann, Giroud (Gignac 73'), Payet.

Szövetségi kapitány:

Didier Deschamps.

Írország:

Randolph - Coleman, Keogh, Duffy, Ward - Brady, McCarthy (Hoolahan 71'), Hendrick, McClean (O'Shea 68') - Long, Murphy (Walters 65').

Szövetségi kapitány:

Martin O'Neill.

Gólszerzők:

Griezmann (57', 61'), illetve Brady (2' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Kanté (27'), Rami (44'), illetve Coleman (25'), Hendrick (41'), Long (72').

Kiállítás:

Duffy (66').

Gólok:

- 2. perc: Pogba szabálytalankodott a tizenhatoson belül Longgal szemben, a játékvezető ezért büntetőt ítélt, a tizenegyest Brady higgadtan lőtte a bal alsó sarokba (0-1). - 57. perc: Sagna baloldali beadásánál középen lemaradtak az ír védők a tizenegyes-pont környékén helyezkedő Griezmannról, aki nagy erővel a kapu jobb sarkába fejelte a labdát (1-1). - 61. perc: Giroud fejelte vissza az előreívelt labdát a tizenhatosnál üresen érkező Griezmann elé, aki átvette a játékszert, majd a kimozduló kapus mellett a bal alsó sarokba rúgta (2-1).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.