Bulvár

Első- és másodfokú riasztások zivatar, felhőszakadás veszélye miatt az egész országra

Első- és másodfokú riasztások zivatar, felhőszakadás veszélye miatt az egész országra

2016. június 26., vasárnap
Első- és másodfokú riasztások zivatar, felhőszakadás veszélye miatt az egész országra
eso_vihar_felhoszakadas_zivatar

Egyre több járásra ad ki első- és másodfokú riasztásokat a meteorológiai szolgálat. A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a hőség mellett az egész országban heves zivatarokra és felhőszakadásokra kell számítani.

Az ország keleti felében több járásban első- és másodfokú riasztások vannak érvényben. Ezeken a területeken már a következő órákban lehet olyan zivatar, amelyet viharos szél, jégeső és jelentős mennyiségű csapadék kísér. A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az ország többi megyéjében elsőfokú figyelmeztetéseseket adtak ki heves zivatar, illetve felhőszakadás veszélye miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: hétfő reggelig nagyjából a Dunától keletre és a Dunántúl déli területein többfelé várható zivatar jelentős mennyiségű csapadék és viharos szél kíséretében. Helyenként intenzív zivatar és felhőszakadás is lehet, amely során 30-50 milliméternyi csapadék is hullhat. Az éjféli órákig átmenetileg 90 kilométer/óra feletti széllökéssel, illetve jégesővel (kis területen akár nagyobb, 2-3 centiméter átmérőjű jéggel) kísért zivatarokra is készülni kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.