Közélet

Binszki József: Soha többé Soah!

Binszki József: Soha többé Soah!

2016. június 26., vasárnap
Binszki József: Soha többé Soah!

A szegedi zsidóság deportálására emlékeznek vasárnap, ami kapcsán Binszki József, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke juttatott el közleményt portálunkhoz.

72 évvel ezelőtt, ezekben a napokban kezdődött a szegedi zsidóság deportálása, június végén indultak el a vonatok Auschwiztba, a téglagyári gettó területéről. A magyar történelem egyik legnagyobb pusztításának eredményeként csak kevesek térhettek vissza, mert az ország akkori vezetői nem tettek semmit, nem akadályozták meg sok százezer honfitársunk halálba küldését. Most pedig emlékezzünk, mert emlékeznünk kell, hogy a felejtés ne sokszorozza meg a veszteséget. A holokauszt nem pusztán a zsidóság ügye, hanem mindannyiunké, hiszen magyar állampolgárokat hurcoltak el, tartottak munkatáborban embertelen körülmények között, és gyilkoltak meg a legkegyetlenebb módon. A Soah a magyar történelem egyik legnagyobb drámája és tabuja, melyet az akkori Magyarország sajnos nem akadályozott meg. A Demokratikus Koalíció szegedi szervezetének tagjai is részt vesznek a vasárnapi megemlékezésen és fejet hajtanak az 1944-ben elhurcolt és ártatlanul meggyilkolt áldozatok emléke előtt - írja

Binszki József,

a DK szegedi választókerületi elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.