Közélet

Bakondi: többéves börtönbüntetésre számíthatnak az embercsempészek

Bakondi: többéves börtönbüntetésre számíthatnak az embercsempészek

2016. június 20., hétfő
Bakondi: többéves börtönbüntetésre számíthatnak az embercsempészek
Kontrát Károly; Bakondi György

Jelentősen szigorította az embercsempészés büntetési tételét az Országgyűlés a közelmúltban, az elkövetők többéves börtönre számíthatnak - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György

hangsúlyozta, hogy a magyar törvények a külföldiekre is vonatkoznak, ezért bűnösség esetén rájuk szintén börtönbüntetés vár Magyarországon, majd ennek letöltése után kiutasítás. A belbiztonsági főtanácsadó arról a 20 éves pakisztáni állampolgárról is beszélt, aki késsel támadott meg egy 19 éves lányt Budapesten szombaton. Azt mondta, hogy mivel a férfi felfegyverkezve követett el rablást, az alapesethez képest súlyosabb, akár hat-hét éves börtönbüntetést kaphat, ezután pedig kiutasítják az országból. Előzetes letartóztatását már kezdeményezték - tette hozzá. A Brexitről, azaz Nagy-Britanniának az Európai Unióból történő esetleges kiválásáról szólva Bakondi György úgy fogalmazott: fontos európai és magyar érdek is, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.