Bulvár

A tűzoltóknak is adott munkát a hétvégi vihar Csongrád megyében

A tűzoltóknak is adott munkát a hétvégi vihar Csongrád megyében

2016. június 27., hétfő
A tűzoltóknak is adott munkát a hétvégi vihar Csongrád megyében

Az elmúlt hétvégén két vihar is tombolt Csongrád megyében. Több épület és autó is megrongálódott, személyi sérülésről nem érkezett bejelentés - adta hírül hétfőn a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A péntek esti vihart követően több mint harminc lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. Elsősorban Makó és Szeged területén okozott károkat a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz és a jég. Főként leszakadt faágaknál és kidőlt fáknál avatkoztak be a szegedi és a makói tűzoltók, munkájukat a sándorfalvi és a balástyai önkéntes egységek is segítették. Szombaton összesen nyolc bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Két esetben gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet, Mórahalomra és Zsombóra riasztották az egységeket. A tűz egyik esetben sem terjedt tovább, a lángokat rövid idő alatt megfékezték a tűzoltók. A szabadtéri tűzesetek mellett kidőlt fáknál és leszaladt faágaknál végezték el a műszaki mentést az egységek. Szegeden négy, Makón és Kisteleken pedig összesen két helyen dőlt fatörzs az úttestre. A beavatkozásoknak köszönhetően a forgalom mindenhol rövid időn belül helyreállt. Vasárnap este hat órakor érkezett meg az újabb vihar Csongrád megyébe. Az orkán erejű szél és a jégesővel kísért felhőszakadás leginkább Hódmezővásárhely térségét sújtotta. Két óra alatt ötven bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Több mint negyven fa dőlt az úttestre a város bel-és külterületén, a kidőlt fák és a leszakadt faágak több parkoló autót és két lakóépületet is megrongáltak. A kárfelszámolásban a hódmezővásárhelyi és a szegedi hivatásos egységek mellett a mártélyi önkéntes tűzoltók is részt vettek. A mentési munkálatok éjfél előtt fejeződtek be. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. Még hétfőn délelőtt is érkeztek viharkárokkal kapcsolatos bejelentések. A tűzoltók folyamatosan végzik a kárhelyszínek felderítését és a veszélyessé vált növények eltávolítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.