Közélet

A görög vegyi üzem beruházásáról rendeznek lakossági fórumot Algyőn

A görög vegyi üzem beruházásáról rendeznek lakossági fórumot Algyőn

2016. június 14., kedd
A görög vegyi üzem beruházásáról rendeznek lakossági fórumot Algyőn
Algyő_Lakossági Fórum

A SZEGEDma.hu nemrég beszámolt róla: egy görög, vegyipari alapanyagokat gyártó cég települhet az algyői ipari parkba - ez a beruházás a témája a szerdai fórumnak.

A májusi testületi ülésen

egyebek mellett elhangzott: a kezdetben 50-55, a kapcsolódón létrejövő kutatóközpontban további 20-40 embernek munkahelyet teremtő vegyi üzem az általa felhasznált és tárolt alapanyagok miatt, veszélyesnek minősül, ezért megvizsgálják, milyen környezeti hatásai lehetnek a beruházásnak. Alapvetően egyébként háztartási vegyi alapanyagok készülnének itt, amelyeket többek között tusfürdőkhöz használnak fel. Az építkezések megkezdéséhez módosítani kellett az önkormányzat helyi építési szabályzatát. A Magyar Közlönyben azóta megjelent: a beruházást a kormány stratégiai fontosságúvá nyilvánította, ezért támogatja azt. A szerdai lakossági fórum elsődleges témája az új üzem lesz, mindenkit szeretettel vár Algyő Önkormányzata a faluház nagytermébe (Búvár u. 5.) 17 órára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.