Közélet

50 nehéz sorsú gyermeknek segített a Rotary Club Szeged Dóm

50 nehéz sorsú gyermeknek segített a Rotary Club Szeged Dóm

2016. június 30., csütörtök
50 nehéz sorsú gyermeknek segített a Rotary Club Szeged Dóm
rotary_latas

Egy nemrégiben zárult jótékonysági akció keretében 50 nehéz sorsú család 50 gyerkőce kapott szemüveget.

Jótékonyság akciót zárt a 2014-ben alakult Rotary Club Szeged Dóm - tájékoztat

Facebook-oldalán

a klub. A 2015/16-os Rotary-év utolsó jótékonysági projektje a „Lásd Te is élesen a világot” címet viselte, melynek keretében a rotarysták rosszul látó gyerkőcöknek segítettek az éles látáshoz szükséges szemüveghez jutni, ahol a család számára bizonyosan nagy anyagi megterhelést jelentene a szemüveg költségeinek megtérítése. A szegedi klub segítségével 50 nehéz sorsú család 50 gyerkőce kapott szemüveget, összesen több mint 1 millió forint értékben. A projekt két kiemelt támogatója az Erényi Optika Kft., valamint a HOYA szemüveglencse gyártó volt, akiknek szerdán mondott köszönetet a klub leköszönő elnöke.

Gábor Tamás

átnyújtott egy emlékplakettet is

Fodor Istvánnak,

az Erényi Optika ügyvetőjének a projektben végzett áldozatos és önzetlen munkáért. Fodor István a rendezvényen elárulta, az Erényi Optika már korábban is szeretett volna hasonló akciót megvalósítani, ám nem talált hozzá megfelelő partnert, és hatalmas segítséget jelentett, hogy végre akadt egy olyan civil egyesület, mely kézbe vette a kezdeményezést. Felhívta a figyelmet, ez a jótékonysági projekt a maga szervezettségével példát jelenthet más olyan vállalkozások számára is, melyek fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. A Rotary Club Szeged Dóm elnöki láncát egyébként a következő, 2016/17-es Rotary-évben

Tajti Andrea

viselheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.