Bulvár

Zokni, takaró gyűjtés a Centerkében

Zokni, takaró gyűjtés a Centerkében

2016. május 18., szerda
Zokni, takaró gyűjtés a Centerkében
ruhagyujtes_matrix_alapitvany

Nem is gondolnák, hogy sok család számára nagy segítség akár egy pár zokni vagy néhány ruhadarab. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ zokni, alsónemű, ruha gyűjtést szervez, amihez a lakosság és cégek segítségére is számít. Az évente tízezernél több rászorulót segítő jótékonysági adományosztó hely a mélyszegénységben élők helyzetét a támogatókkal együtt könnyebben tudja orvosolni.

Csak a segítség marad

Rácz Anett

szociológus, alapítványi munkatárs arra kéri a jó szándékú és jobb módban élőket, hogy ne hagyják magukra a környezetükben élő rászorulókat! Ha öreg vagy egyedül élő vagy nagycsaládos, kisgyermekes szomszédot ismernek, figyeljenek oda rájuk. Szerencsére a legtöbb ember összefogásban él, azaz cserélgetik egymás között a kinőtt ruhákat, babakocsikat, ágyakat, így sokan ingyen juthatnak hozzá a megfizethetetlenhez. Az összefogás jó eszköz lehet az életszínvonal javításához. A szegények száma feltehetően nem csökken, hiszen a Centerke Adományozó Központban mindig nagy a betérő segítségkérők száma.

Ne dobja ki a még használható ruháit, adja oda a nélkülözőknek!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben segíti a rászoruló lakosságot. Télen folyamatos takaró, meleg ruha osztással az utcán és a fűtetlen lakásokban élők krízis helyzetét lehet csökkenteni, de nyáron is nagy segítség a ruha adomány. A

www.centerke.hu

oldalon a segítő tevékenységről bővebben lehet olvasni. Lakossági összefogással sokat tehetünk a nélkülözés csökkentéséért, a szegénység visszaszorításáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.