Közélet

Vasárnap éjfélig lehet kitölteni az Agrárium 2016 mezőgazdasági összeírás kérdőívét

Vasárnap éjfélig lehet kitölteni az Agrárium 2016 mezőgazdasági összeírás kérdőívét

2016. május 28., szombat
Vasárnap éjfélig lehet kitölteni az Agrárium 2016 mezőgazdasági összeírás kérdőívét

Vasárnap éjfélig lehet kitölteni az Agrárium 2016 mezőgazdasági összeírásának online kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A statisztikai hivatal mintegy 54 ezer címre küldött levélben értesítést a felmérésről, eddig több mint 5400 gazda választotta az online kitöltést, őket már nem keresi fel összeíró az adatgyűjtés terepi időszakában. Az elektronikus kérdőív csak 2016. május 15-29. között érhető el a mezo.ksh.hu weboldalon. A felmérés az ország 1442 településének kijelölt mintakörzeteiben található mintegy 600 ezer címre terjed ki. Az "Agrárium 2016" a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változások nyomon követését szolgáló összeírás, amely hasznos adatokkal szolgál majd a gazdák, a gazdaságirányítás és az EU számára. Az adatfelvétel két szakaszban történik: elektronikus úton, 2016. május 15-29. között, valamint összeírók közreműködésével 2016. június 1. és július 15. között. Az összeírás az Európai Parlament és a Tanács rendeleteinek megfelelően történik. Az adatfelvétel többek között kiterjed a használt földterületre, az állatállományra és a munkaerőre. A felmérés fontos eleme az úgynevezett gazdaságküszöb, amely alatti méretű földterület, illetve állatállomány nem minősül gazdaságnak, így ezekről a háztartásokról csak néhány alapinformációt rögzítenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.