Közélet

Varga: a kormány 300 millió forinttal támogatja a hidegkúti uszoda megépítését

Varga: a kormány 300 millió forinttal támogatja a hidegkúti uszoda megépítését

2016. május 10., kedd
Varga: a kormány 300 millió forinttal támogatja a hidegkúti uszoda megépítését

A tavalyi, várakozásokon felüli bevételek lehetővé tették, hogy a kormány 300 millió forintot biztosítson a pesthidegkúti uszodaberuházáshoz - mondta a nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón, a támogatásról szóló szándéknyilatkozat aláírásakor.

Varga Mihály

, aki a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője is, kiemelte: a kormány nem változtat a társasági adókedvezmény rendszerén, továbbra is lehetőséget szeretnének adni arra, hogy az ilyen jellegű sportcélú beruházásoknál a társasági adó (tao) bizonyos részét fel lehessen használni.

Láng Zsolt

, II. kerületi polgármester elmondta: a mintegy négymilliárd forintos beruházás 70 százaléka, 2,8 milliárd forint származik vállalatok tao-felajánlásából, mintegy 1 milliárd forintot önerőként az önkormányzat ad a fejlesztéshez. Elmondta: az uszodában vízilabda utánpótlás-nevelésre is alkalmas, 50 méteres medence épül majd. Megjegyezte azt is: régóta hiányolt beruházása a régiónak, hogy egy modern, sportolásra is alkalmas uszoda épüljön. Láng Zsolt szerint a tervező és kivitelező uniós közbeszerzéssel történő kiválasztása után, várhatóan jövő április-májusban kezdődhet az építkezés és 2018 március-április során tudják átadni az uszodát.

Pogácsás Tibor

, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta: minden sportcélú önkormányzati beruházás segíti, hogy az ott élők magasabb életszínvonalon, komfortosabb körülmények között élhessenek. A sajtótájékoztató írásos anyaga szerint Pesthidegkúton, a Szabadság utcában építik meg az uszodát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.