Közélet

Titkosszolgálatok elhelyezésére csoportosít át pluszforrást a kormány

Titkosszolgálatok elhelyezésére csoportosít át pluszforrást a kormány

2016. május 2., hétfő
Titkosszolgálatok elhelyezésére csoportosít át pluszforrást a kormány

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), a tervezett Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK), valamint a kormányzati adatközpont egységes elhelyezéséhez szükséges költségvetési többletforrások biztosításáról döntött a kormány.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal "hatékony működésének biztosítása érdekében" az AH a jövőben a XI. kerületi, Fehérvári út 70. szám alatti ingatlanban fog működni. Az ingatlan megvásárlásának fedezetét az idei központi költségvetés terhére (június 15-ei határidővel) kell biztosítania a nemzeti fejlesztési miniszternek. A kormány döntése értelmében az AH új székhelyén működik majd a TIBEK és a kormányzati adatközpont is. Minderre több mint 2,8 milliárd forint átcsoportosításról határoztak. Mindemellett a Fehérvári út 70. szám alatti ingatlan felújításához, valamint az informatikai rendszer kialakításához idén több mint 3,6 milliárd, jövőre 7 milliárd, 2018-ban 4,8 milliárd forintos keretet kell biztosítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.