Szombaton szülővárosába, Szegedre ért a Nemzeti Bor Maraton nagyváltója

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

NBM2

Egerben a Dobó téren, Kecskeméten pedig a Kodály Parkban rajtolt el reggel a kerékpáros mezőny, és két külön napi nagyszakasszal egészen Szegedig ért a Nemzeti Bor Maraton mezőnye.

Remek időjárás és talán az egyik legnehezebb nap volt ez az eddigi 9-ből. Az érintett településeken egyenként, több száz ember csatlakozott a nagyváltóhoz, és ez annyira megfogta a mezőnyt, hogy komoly kihívás elé állította a szervezőket.

Az utolsó nap előtt már közel 23 ezer ember teljesített távokat, ami messze felülmúlja a várakozásokat.
Szinte biztosra vehető, hogy megvan az idei év legidősebb indulója is, a Mindszentet képviselő Gémes Ferenc, világbajnok veterán atléta, aki 57 éves kora után minden hazai és nemzetközi versenyen győzött, vagy dobogós helyen végzett. 400 méteres futásban világbajnoki, triatlonban pedig Európa-bajnoki címet nyert.

Szegeden, a váltó beérkezése előtt még egy 3 km-es és egy 6 km-es futóverseny is megrendezésre került. Több százan teljesítették a festői tiszai rakparton a kijelölt távokat. Az est csúcspontja a Quimby nagykoncertje és a záró tűzijáték volt.

Az utolsó napon a szegedi Dóm térről rajtolnak a résztvevők egy félmaratoni távval Mórahalomra a végső célig, Soltvadkertig.

Default thumbnail
Előző sztori

Amerikai drónok nagy valószínűséggel végeztek az afgán tálibok vezetőjével

Default thumbnail
Következő sztori

Kövér László: komolyabban kellene venni a nemzetiségi sorsközösséget

Legutóbbi hasonló cikkek