Közélet

Szent Ágota családi nap az egészségvédelem jegyében + FOTÓK

Szent Ágota családi nap az egészségvédelem jegyében + FOTÓK

2016. május 7., szombat
Szent Ágota családi nap az egészségvédelem jegyében + FOTÓK
csaladinap70_gs

Koncert, lufihajtogatás, friss zöldségek és gyümölcsök, valamint egészségügyi szűrések várták a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fiataljait a Csongor téren a mintegy százötven főt megmozgató hagyományos családi napon.

A Csongrád megyei nevelőszülői hálózat tagjait invitálták nagyszabású családi napra a Csongor térre, ahol lufihajtogatás, a kézműves foglalkozás várta a gyerekeket, akik bekapcsolódhattak a meghívott bűvész produkciójába, és nem utolsó sorban friss, magyar termelőktől származó zöldségeket is kaptak.

Kothencz János

, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálató főigazgatója portálunknak elmondta, hogy a „A Te Életed A Tiéd”, azaz a T.É.T. Alapítvánnyal közösen bonyolították le a programot, melynek keretében a kormányhivatal egészségügyi szűrésekkel, míg a T.É.T. egészséges zöldséggel és gyümölccsel járult hozzá a rendezvény sikeréhez. „Szocializációs hátterük miatt az élet számos területén hátránnyal indulnak a szakellátásban nevelkedő gyermekeink, így az egészségmegőrzésben is. Ezért is fontosak az olyan rendezvények, mint ez a családi nap is, ahol szűréseken vehetnek részt, és egészséges ételeket kóstolhatnak” – magyarázta Kothencz János. „Azt tudják a gyerekek, hogy milyen a hagymás ízű chips, mit azt szeretnénk megmutatni nekik, hogy milyen a friss, magyar gazdák által megtermelt hagyma” – erről már

Acsay Lajos

, a T.É.T. Alapítvány életre hívója nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak. Hozzátette, hogy az ÁGOTÁ-t évek óta támogatja cégén, a Vitaricumon keresztül, ám a T.É.T. Egy programot is indított „az vagy, amit gondolsz, teszel, megeszel” mottóval. Acsay szerint ugyanis a fiataloknak meg kell mutatni, hogy nem a hagymás ízű chips vagy épp a parizer a jövő, hiszen amit ma megspórolunk az ételvásárláson, az bizony visszaüthet egy évtized múlva, s akkor nem az ételen, hanem a kezeléseken vagy éppen a gyógyszereken próbál spórolni az ember. Acsay Lajos kérdésünkre elmondta, tapasztalatai szerint nyitottak és érdeklődőek a fiatalok e téma iránt, csak meg kell találni a közös hangot velük, erre volt jó példa a Csongor téren rendezett családi nap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.