Bulvár

Sikeres a bohócdoktor iskola

Sikeres a bohócdoktor iskola

2016. május 15., vasárnap
Sikeres a bohócdoktor iskola
bohocdoktor_iskola

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Csapatot. A megnövekedett igények kielégítése végett az alapítvány önkéntes bohócdoktorokat képez. A Karitáció Alapítvány bohócdoktoraihoz csapatban gondolkodó, gyerekek és felnőttek számára jótékonysági programokban aktív segítő szerepet vállaló önkénteseknek végez fejlesztő foglalkozásokat. A bohócdoktor iskolában a bohócdoktorkodást és az önismeretet is segítő tematika alapján egészségügyi, közösségi - kommunikációs, pszichológiai, higiéniai ismereteket kapnak a résztvevők.

A bohócdoktor iskolában a bohócdoktor jelöltek a kézmosás fontosságától, a kórházi higiénián át a lélek egyensúlyon, bohócsminkelésen, lufihajtogatáson, kommunikációs ismereteken (versmondáson, beszédtréningen), keresztül jutnak el a bohócdoktorkodás komplex elméleti és gyakorlati alkalmasságig. A bohócdoktorok kórházakban, rendelőintézetekben, gyermekvédelmi központokban, időseknél, szellemileg és fizikailag sérült embertársainkat segítő helyeken vesznek részt gyógyító - támogató feladatokban. A

www.bohocdoki.hu

oldalon minden fontos információ elérhető a bohócdoktorok képzésével kapcsolatban. A képzés az alapítvány saját finanszírozásban, a segítők és támogatók jóvoltából tudja folytatni. A Bohócdokik az egész országból várják az intézmények felkéréseit, ahol a vidámított kórteremben zenés egy órát biztosítanak a beteg gyerekeknek. A bohócok a zene, móka mellett lufival és nevetéssel örvendeztetik meg a gyerekeket. A bohócdoktorok rendelése kórházakban, rendelőintézményekben, otthonokban ingyenes. Éppen ezért is fontos a társadalmi megbecsülésként a 19560540-1-06 adószámra felajánlható adó 1%, illetve a CIB. 10700062-48244909-51100005 bankszámlaszámra eljuttatható adomány. Együtt CSODÁKRA vagyunk képesek, így a gyerekek angyali nevetése talán nem várt gyógyulást is hozhat… Ép testben ép lélek - tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nem csak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. És még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet. Itt lép közbe segítő munkájával a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.