Gazdaság

Rekord összeget költhetnek IT-biztonságra a szervezetek idén Magyarországon

Rekord összeget költhetnek IT-biztonságra a szervezetek idén Magyarországon

2016. május 27., péntek
Rekord összeget költhetnek IT-biztonságra a szervezetek idén Magyarországon

Várhatóan rekord összeget, akár mintegy 22-24 milliárd forintot is költhetnek IT-biztonságra a szervezetek idén Magyarországon a tavalyi 20 milliárd forint után - közölte az IT-biztonsággal foglalkozó Hunguard Kft. az MTI-vel.

A társaság arra számít, hogy a hardveres és szoftveres védelmi megoldások mellett az IT-biztonsági büdzséből egyre nagyobb részt fordítanak majd 2016-ban a megfelelő szakemberek foglalkoztatására, valamint biztonságtechnikai képzések szervezésére a nem szakterületi munkatársak részére is. A különböző víruskereső programok jogdíja mellett a hardveres eszközök karbantartása és fejlesztése is jelentős mértékben hozzájárulhat az idei rekordköltésekhez. Az IT-biztonsági költések elsődleges oka az információtechnológiai rendszerek biztonságos működéséhez szükséges védelem biztosítása. A Hunguard ugyanakkor furcsállja, hogy a szervezetek túlnyomó része még mindig nem költ adatszivárgás elleni védelemre, a legtöbben nem ismerik fel, hogy az üzleti adatok elvesztésének vagy kiszivárgásának milyen következményei lehetnek. A Hunguard Kft. a nemzetközi trendek és a hazai piac működése közötti ellentmondásnak nevezte, hogy míg nemzetközi szinten a vállalatok belső kapacitásaik fejlesztésére törekednek a biztonságtechnika területén, Magyarországon jellemzően magyar szakcégek számára szervezik ki az IT-biztonsági tennivalókat. Ennek oka a kedvezőbb ár-érték arány, mivel a magyar szakcégek szakmai felkészültsége világszinten is megállja a helyét, és emellett globális viszonylatban megfizethető áron kínálják szolgáltatásaikat. A nemzetközi kimutatások szerint az IT-biztonsági kiadások tavaly globálisan elérték a 75,4 milliárd dollárt, ez 4,7 százalékos növekedés a 2014-es évhez képest, ami részben a fokozott kormányzati kezdeményezések, a vállalati tudatosság és a jogszabályváltozások eredménye. Az IT-biztonságra költő iparágak közül a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatok és a bankok járnak az élen, őket követik az IT-biztonsággal foglalkozó vállalatok, a kormányzati szervek, valamint az oktatási és egészségügyi szervezetek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.