Közélet

Paksi bővítés - Lázár: közel a megállapodás Brüsszellel

Paksi bővítés - Lázár: közel a megállapodás Brüsszellel

2016. május 27., péntek
Paksi bővítés - Lázár: közel a megállapodás Brüsszellel

Közel került a magyar kormány ahhoz, hogy az Európai Bizottsággal közös megoldást találjon azoknak az aggályoknak és kételyeknek az eloszlatására, amelyek joggal vagy jog nélkül fogalmazódnak meg a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva.

A miniszter azt mondta, optimista az atomerőmű megvalósítását illetően. "Azon fogunk dolgozni a nyári szünet kezdetéig, hogy a versenyjogi biztosnál a paksi atomerőmű létesítésével kapcsolatos eljárásokat le tudjuk zárni" - jelentette ki

Lázár János Margrethe Vestager

uniós versenyjogi biztossal folytatott tárgyalását követően. "Kész javaslattal jövünk a jövő héten" - tette hozzá Lázár János arra utalva, hogy az uniós biztos lehetőséget biztosít arra, hogy Magyarország javaslatot tegyen a helyzet rendezésére. "Vestager biztos asszonytól Magyarország méltányos elbánásban részesült, és konstruktív közös munkával meg fogjuk találni a mindkét fel számára megnyugtató megoldást" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.