Gazdaság

Ötvenmilliárd forintos erdősítési pályázatot hirdetett a Miniszterelnökség

Ötvenmilliárd forintos erdősítési pályázatot hirdetett a Miniszterelnökség

2016. május 20., péntek
Ötvenmilliárd forintos erdősítési pályázatot hirdetett a Miniszterelnökség

Ötvenmilliárd forintot különített el kétéves erdősítési pályázatára a Miniszterelnökség, a támogatásra először július 20. és augusztus 15. között lehet pályázni.

A Miniszterelnökség MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a pályázat célja a klímaváltozás hatásainak csökkentése, a szél és vízerózió elleni védekezés, valamint a faanyag mint környezetbarát nyersanyag és megújuló energiaforrás iránti növekvő igény kielégítése. Ennek érdekében a jogszerű földhasználók erdőtelepítéshez, fenntartáshoz, kieső jövedelempótláshoz vagy ipari célú faültetvény telepítéséhez igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást, elsőként július 20. és augusztus 15. között. Kiemelték, hogy a pályázat keretében lehetőség nyílik mikorrhizált (gombafonállal átszőtt gyökerű) csemete telepítésére is, amennyiben a terület és a telepítési terv megfelel a felhívásban foglalt szakmai követelményeknek. Erdőtelepítés, illetve ipari célú faültetvény telepítése esetében a legkisebb támogatható terület a koronavetülettel együtt fél hektár. A pályázati felhívás részleteiről a

www.szechenyi2020.hu

weboldalon lehet tájékozódni. A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be a

www.mvh.gov.hu

oldalon. Az augusztus 15-éig beérkezett pályázatokat együtt bírálják el. A mintegy 50 milliárd forint támogatásra július 20. és 2018. július 30. között lehet kérelmet benyújtani. Az erdősítés támogatására kiírt felhívással együtt a Vidékfejlesztési Program keretében eddig 28 pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig csaknem 800 milliárd forintot hirdetett meg a gazdálkodók számára, amely a teljes keret több mint 60 százaléka - közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.