Bulvár

Nélkülöző és bántalmazott gyereknek gyűjt vasárnap az 1353-as adományvonal

Nélkülöző és bántalmazott gyereknek gyűjt vasárnap az 1353-as adományvonal

2016. május 29., vasárnap
Nélkülöző és bántalmazott gyereknek gyűjt vasárnap az 1353-as adományvonal

Nélkülöző és bántalmazott gyerekek megsegítésére fordítja az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalának vasárnapi hívásaiból befolyó összeget.

Gyermeknap alkalmával az Ökumenikus Segélyszervezet arra biztatja a lakosságot, hogy minél többen gondoljanak egy telefonhívás erejéig az igazán nehéz sorsú gyerekekre: a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forintot lehet adományozni, az így összegyűlő pénzadományt országos intézményhálózatán keresztül nélkülöző és bántalmazott gyermekek megsegítésére fordítja a karitatív szervezet - tájékoztatta a segélyszervezet vasárnap az MTI-t. Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint 1500 hátrányos helyzetű gyermeket támogat rendszeresen családok átmeneti otthonain és krízisközpontjain keresztül, köztük több mint 500 olyan gyermeknek és azok családjának biztosít átmeneti menedéket, akik bántalmazás vagy anyagi okok miatt veszítették el lakhatásukat. A karitatív szervezet jelentős erőforrásokat fordít a bántalmazást szenvedett, illetve családjuk egzisztenciális gondjai miatt hátrányt szenvedő gyermekek rehabilitációjára. Pszichológusok és fejlesztő szakemberek segítik a nehézségeket megélő gyermekek lelki sebeinek gyógyulását, illetve a szegénység okozta hátrányok leküzdését. Az Ökumenikus Segélyszervezet gyereknapi felhívása is része a június végéig tartó Felhőtlen gyermekkor elnevezésű kampányának, amelynek keretében rászoruló gyermekek százainak szervez élményekben gazdag közösségi programokat, illetve adományokat gyűjt az egész évben zajló gyermekfejlesztő munkájára és nyári táboraira.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.