Gazdaság

Magyar bankokat minősített fel a Fitch Ratings

Magyar bankokat minősített fel a Fitch Ratings

2016. május 31., kedd
Magyar bankokat minősített fel a Fitch Ratings

Magyar bankok besorolásait javította kedden a Fitch Ratings, összefüggésben a magyar államadós-osztályzat nemrégiben bejelentett felminősítésével.

A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban közölte, hogy az eddigi "BB plusz"-ról egy fokozattal "BBB mínusz"-ra javította az MFB és az Eximbank hosszú távú besorolását. A cég "BBB mínusz"-ról ugyancsak egy fokozattal "BBB"-re emelte az Erste Bank Hungary és a K&H Bank hosszú távú kockázati besorolásait, a CIB Bank minősítését pedig "BBB mínusz" szinten megerősítette. Mindegyik banki besorolás kilátása stabil. A Fitch Ratings hangsúlyozta: a magyar bankokra bejelentett minősítési lépések közvetlen előzménye a magyar szuverén adósosztályzat május 20-án bejelentett javítása. A cég aznap "BB plusz"-ról egy fokozattal "BBB mínusz"-ra javította a magyar államadós-besorolást, és ezzel - a nagy nemzetközi hitelminősítők közül elsőként - visszaemelte Magyarországot a befektetési ajánlású osztályzati kategóriába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.