Gazdaság

Ma van a társaságiadó-bevallás benyújtásának határideje

Ma van a társaságiadó-bevallás benyújtásának határideje

2016. május 31., kedd
Ma van a társaságiadó-bevallás benyújtásának határideje

Május 31-én - azaz ma - van a társaságiadó-bevallás és az elektronikus beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az egyszeres, illetve a kettős könyvvitelt vezető adózóknak a 2015-re vonatkozó társaságiadó-bevallást a 1529-es nyomtatványon kell benyújtaniuk. Az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva) vagy a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adózást (kiva) először választóknak a 1571-es bevallást kell beadniuk, a határidő ebben az esetben a mérlegforduló napját követő ötödik hónap utolsó napja. A beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje szintén május 31. Az EB jelű elektronikus űrlap és a kitöltő program az Igazságügyi Minisztérium honlapjáról letölthető. Az űrlapot - a csatolt beszámolóval és egyéb mellékletekkel - a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszeren keresztül, a Céginformációs Szolgálathoz kell megküldeni. Idén megszűnt a közzétételért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj, így a beszámolóhoz már nem kell fizetési igazolást csatolni. Azok a nonprofit szervezetek, amelyek 2015-ben nem értek el vállalkozásból bevételt, illetve nem számoltak el költséget, ráfordítást, azaz nincs társaságiadó-alapjuk, a társaságiadó-bevallást kiválthatják egy nyilatkozattal, amit a TAONY nyomtatványon ugyancsak május 31-éig nyújthatnak be. A nonprofit szervezeteknek a beszámoló letétbe helyezését és közzétételét az Országos Bírósági Hivatalnál kell teljesíteniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.