Közélet

Ma kezdődik az ECDL világfóruma

Ma kezdődik az ECDL világfóruma

2016. május 26., csütörtök
Ma kezdődik az ECDL világfóruma

Ma kezdődik Budapesten az ECDL (European Computer Driving Licence, Európai Számítógép-használói Jogosítvány) Alapítvány kétnapos nemzetközi fóruma.

Az ECDL magyarországi terjesztésének szakmai irányítójaként a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendezvényre több mint száz országból érkeznek meghívottak, hogy megvitassák az idén 20 éves, szakmai szempontból két-három évenként frissülő ECDL program helyzetét és a jövőben várható kihívásokat, lehetőségeket. A fórumot a magyarországi ECDL program sikereinek elismeréseként, a társaság közreműködésével rendezik Budapesten, ami az egész ország számára siker - írták. A kétnapos rendezvényen adják át az évente négy kategóriában odaítélt ECDL Best Practice Awards díjakat is, amelyeket a megelőző év kiemelkedő teljesítményéért kaphatnak meg a legjobb gyakorlatot bemutató, pályázó országok. Az ECDL olyan képzéseket kínál, amelyek révén a munka világában hasznos infokommunikációs készségekre tehetnek szert a vizsgázók. A fórum célja többek között az is, hogy felhívja a cégvezetők, politikai döntéshozók figyelmét arra, mennyire fontos és hatékony eszköz az ECDL program a digitális írástudás széleskörű terjesztésében - közölték. A résztvevőket

Deutsch Tamás

, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos írásbeli üzenetével köszönti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.