Sport

Labdarúgás: fölényesen nyerte az FK 1899 Szeged a SZVSE elleni presztízsrangadót + FOTÓK

Labdarúgás: fölényesen nyerte az FK 1899 Szeged a SZVSE elleni presztízsrangadót + FOTÓK

2016. május 7., szombat
Labdarúgás: fölényesen nyerte az FK 1899 Szeged a SZVSE elleni presztízsrangadót + FOTÓK
szvse_fk65_gs

Egy halványabb első félidő után a második 45 percben szurkolóit is kiszolgálva gyűjtötte be a három pontot az FK 1899 Szeged a SZVSE vendégeként.

A találkozó 3. percében adódott az első lehetőség a vendégek előtt, ám

Judik Tamás

lekészítését

Szőcs Tamás

az ötös sarkától a rövid sarok mellé lőtte tiszta helyzetben. A 10. minutumban

Mihalkó Dávid

kapott egy remek keresztlabdát a tizenhatoson belül

Heredea Mátétól

, majd egy csellel

Nagypál Patrik

mellett is elhúzott, ám ekkor a hazai védő hátulról faultolta a csatárt.

Tóth Ádám

játékvezető habozás nélkül megadta a tizenegyest, amelyet a rutinos

Dóra János

értékesített. (0-1) A mérkőzés innentől elég csendesen zajlott. Az első félóra végén

Tanács Roland

került közel a gólszerzéshez, de egy bő 35 méteres sprintet követően meglehetősen gyengére sikerült a lapos lövése a tizenhatosról, így

Garamvölgyi Csabának

nem jelentett gondot a hárítás. A 40. percben

Kertész Gábor

találhatott volna a kapuba,

Prontvai Bence

rossz helyre menő felszabadítását azonban kapásból a keresztléc fölé bombázta 7-8 méterről. Fordulás után eleinte aktívabbnak tűntek a vasutasok, a lendület ugyanakkor nem tartott sokáig, különösen azok után nem, hogy az 51. percre kettőre nőtt a differencia. Ekkor

Gyurkovics Tamás

játszotta magát tisztára ügyesen az alapvonalnál, a hosszúra átemelt labdájára pedig egyedül érkezett

Dóra János

, akinek így már csak az üres kapuba kellett közvetlen közelről bólintania. (0-2) Egy negyedórával később a csereként beállt

Tóth Attila

vezetett fel egy kontrát, aminek végén a mögötte érkező Heredeát hozta helyzetbe, hogy aztán a társ

Kurilla Viktor

kapussal szemben már ne hibázzon. (0-3) A végeredmény a 77. percben alakult ki, amikor újfent Tóth hibátlan átadása előzte meg

Lengyel Csaba

találatát. (0-4) Az FK 1899 Szeged ezzel zsinórban ötödik győzelmét aratta a bajnokságban, míg a SZVSE egymás után a második 4-0-ás vereségét volt kénytelen elkönyvelni. A diszkoszvetősök egy hét múlva a Szeged 2011 második csapatát fogadják majd, míg a Pécsek-legénység a listavezető Mórahalomhoz látogat.

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző
2016. május 7., 17.00
Szegedi VSE
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Tóth Ádám •* Asszisztens: Kovács Attila, Kószó Csaba
0
-
4

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 28. forduló:

Szegedi VSE - FK 1899 Szeged 0-4 (0-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Tóth Ádám •(Kovács Attila, Kószó Csaba).

SZVSE:

Kurilla - Németh, Lévai (Kukorelli - a szünetben), Kertész (Rózsa - a szünetben), Varga, Kozma (Nagy 60'), Laczi, Tanács, Faragó (Szántó 79'), Mácsai, Nagypál (Arató 43').

Játékos-edző:

Pécsek Tibor.

FK 1899 Szeged:

Garamvölgyi - Heredea, Dóra T., Turján (Szélpál 79'), Prontvai, Szalai (Répási 76'), Judik (Lengyel 66'), Gyurkovics (Csuka 70'), Szőcs, Mihalkó, Dóra J. (Tóth 57').

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Dóra J. (11' - tizenegyesből, 51'), Heredea (65'), Lengyel (77').

Sárga lap:

Varga (72'), ill. Mihalkó (45'). Pécsek Tibor:

"A mai napon egyetlen dolog hiányzott a csapatból: a győzni akarás."

Hüvös Gábor:

"Nem játszottunk szépen, nem játszottunk jól, de azt gondolom, hatékony volt a mai játékunk. Szerdán egy elég komoly iramú kupamérkőzést játszottunk a Sándorfalvával, ami benne volt még a lábakban. Úgy vélem, a nagyon szépen és kulturáltan futballozó SZVSE ellen értékes és megérdemelt győzelmet arattunk. A zsinórban ötödik sikerünket az egyre duzzadó szurkolótáborunknak ajánljuk!"

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége! Tóth Ádám lefújta a mérkőzést. Az FK 1899 Szeged győzelmét nem tudta a mai napon veszélyeztetni a SZVSE.
90'
Okos játék! Csuka laposan gurított el egy szabadrúgást a sorfal mellett a tizenhatos sarkától, amire Tóth Attila érkezett is, de a lövését a keresztléc hárította.
87'
Tóth Attila nagyon élénk: ezúttal két csellel tört be a tizenhatoson belülre balról, végül pedig éles szögből a rövid sarkot vette célba. Kurillát ezzel nem tudta becsapni.
84'
Németh kért el egy szögletet a tizenhatos előterébe, de félfordulatos kapáslövése másfél méterrel a keresztléc felett zúgott el.
81'
Tóth Attila kis híján kiosztotta a harmadik asszisztját, de hiába cselezte be magát az alapvonal mentén az ötösig egy a hosszún megmentett szöglettel, lekészítését Dóra Tamás Kurillába lőtte közelről.
79'
Ezúttal mindkét együttes cserélt: Faragó helyett Szántó, Turján helyett pedig Szélpál állt be.
77'
GÓÓÓL!!! Egy ellentámadásnál öt hazai védő kísért három támadót, de hiába, mert a jobb oldalt meghúzó Tóth Attila tökéletes ütemben tálalt a jobbösszekötőben érkező Lengyel elé, aki 13-14 méterről kapásból lőtt Kurilla alatt a hálóba. 0-4!
76'
A 19 éves Répási Adriánnak is jut nagyjából negyedóra a meccsből. A fiatal játékos Szalai helyett érkezett a gyepre.
73'
Az iménti faultért megítélt szabadrúgást Mihalkó kanyarította kapura a balösszekötő helyéről, 24-25 méterről. Kurilla szép vetődéssel öklözte a rövid oldalra tartó próbálkozást.
72'
Egy a kelleténél keményebb belépő okán Vargának jutott sárga kártya Tóth sporttárs zsebéből.
70'
Újabb csere az FK-ban: Gyurkovicsot Csuka váltotta a hátralévő időre.
66'
Lengyel Csaba is érkezett a diszkoszvetősökhöz, Judikot váltotta.
65'
GÓÓÓL!!! Fellazult hátul a támadni próbáló SZVSE, így egy kontra végén Tóth Attila passzából Heredea gurított szépen Kurilla bal lába mellett a kapu hosszú oldalába. 0-3!
62'
Heredea picit hosszan vett át az ötös sarkánál egy okos beemelést, de Kurilla elé még így is félig-meddig be tudott lépni. A kapus ugyanakkor egy határozott vetődéssel elpaskolta a labdát a támadásba váltó balbekk elől, így Heredea Máté hiába homorított egyet, Tóth Ádám játékvezető nem adott még egy tizenegyest az FK-nak.
60'
A hazai cséká, Kozma Szilárd számára is véget ért a derbi, hiszen Nagy Ádámot helyette küldte be Pécsek Tibor edző. Az új csapatkapitány Németh Zoltán lett.
57'
Első változtatásával Tóth Attilának ad lehetőséget Hüvös Gábor. A fiatal támadónak Dóra János adja át a helyét. A rutinos csatár megtette már a magáét a mai találkozón két góljával.
55'
A gól óta magabiztosan járatja a labdát az FK, a piros mezesek így aztán nem is nagyon tudnak támadásba lendülni.
51'
GÓÓÓL!!! Gyurkovics csinált meg egy szép cselt az alapvonalnál, majd mesterien emelt át a hosszúra, ahol a teljesen üresen érkező Dóra Jánosnak már csak a hálóba kellett stukkolni két lépésről. 0-2!
46'
Lévai és Kertész nem érkezett már vissza az öltözőből, Kukorelli és Rózsa szállt be helyettük.
46'
Folytatódik a meccs, szünetben kettőt cserélt Pécsek Tibor.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek, amely látványos játékot nem, gólt viszont hozott, így a szünetben eggyel vezet a vendég FK 1899 Szeged.
45'
Bár nem ért egyet az ítélettel, ez sem mentheti meg attól Mihalkót, hogy megkapja a meccs első sárgáját.
43'
Némiképp váratlanul cseréltek egyet a hazaiak: Nagypált Arató váltotta. Sérülésre utaló jeleket kívülről nem lehetett a lecserélt játékoson látni.
40'
Felharsant egy pillanatra a publikum, miután egy beadásnál a védekező Prontvai rossz helyre fejelte le a labdát, szerencséjére ugyanakkor az érkező Kertész kapásból magasan a keresztléc fölé durrantott 7-8 méterről.
38'
Dropból, mintegy 18-19 méterről vállalt el egy lövést Laczi Zoltán, amit követően bocsánatot is kér a társaktól. A kísérlete nem okozott komolyabb veszélyt Garamvölgyi kapujára.
34'
Mindkét brigádról tudott, hogy jól kontrázik biztos védekezésből váltva, ám ez most valahol visszaüt, mert mintha mindketten arra várnának, hogy a másik hibázzon.
28'
Heredea hosszan vett át egy magas labdát a felezőnél, így az arra lecsapó Tanács Roland - kihasználva sebességét - ziccerig roboghatott. A 16-oshoz érve lövésre szánta el magát, a lapos kísérletre azonban Garamvölgyi könnyedén vetődött le.
25'
Garamvölgyi magabiztos húzott le egy hosszúra átszálló szögletet, majd a kirúgása után az oldalvonalon túlra továbbították a bogyót a hazaiak a felezővonalnál. Csendesen peregnek a percek, még ha időnként jól is pörgetik meg a ritmust a csapatok.
20'
A korai gól egyik gárdát sem zavarta meg, a felek továbbra is nyugodtan építkeznek, keresve a fogást a másikon.
14'
Igyekszik magához ragadni a kezdeményezést a SZVSE: az imént például Tanács kapott egy remek kiugratást, amivel el is indult befelé jobbról, de az őt beérő Heredea tanárian mentett szögletre egy távoli becsúszással.
11'
GÓÓÓL!!! A labda mögé a szurkolók által követelt Dóra János állt, aki - valamelyest javítva, hogy hét közben kihagyott egy büntetőt a Sándorfalva elleni kupameccsen - magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba. Kurilla mozdulni sem tudott. 0-1!
10'
Tizenegyes! Heredea nagyon okosan emelt át a tizenhatoson belülre Mihalkó elé, aki egy átvétel után a cselt is megcsinálta Nagypállal szemben, amire válaszul a hazai játékos akasztotta őt. Tóth Ádám habozás nélkül a mészpontra mutatott.
8'
Németh nem volt rest kapura tűzni egy 26-27 méteres szabadrúgást középről: erő került is a rakétájába, de az irányzék egy másfél-két méterrel tévesztett.
3'
Mi maradt ki?! Dóra János indításával Judik lódult meg a balon, levitte a labdát alapvonalig, majd tökéletesen tálalt vissza az ötös sarkához érkező Szőcs elé. A társ közeli lövése ugyanakkor elkerülte a rövid alsó sarkot.
1'
A SZVSE csapata tudhatja immár magának az első labdaérintést, miközben az FK szurkolói máris hallatják hangjukat, jelezve, ezúttal is támogatják kedvenceiket a 90 perces hadjárat során.
16.57: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, az imént hangzott fel a bíró sípszava, sorakozóra hívva az eddig melegítő csapatokat. A hazaiak tiszta pirosban, kék sportszárral, míg a vendégek szokásos, kék-fekete színösszeállítású szerelésükben lépnek ma pályára. Az idő kifejezetten ideális a futballra, hiszen a már-már nyárias napsütéshez enyhe szél és helyenként egy-két felhő párosul. A mérkőzés Tóth Ádám sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Mondhatni, igazi mumusával találkozik szombat délután Pécsek Tibor alakulata, hiszen amióta az FK 2012-ben feljutott a megyei I. osztályba, a SZVSE mindössze egyszer tudta legyőzni a diszkoszvetősöket a bajnokságban. A 2012. szeptember 30-án lejátszott 4-2-es meccset azóta zsinórban három 1-1-es döntetlen követte, majd az elmúlt három összecsapást kivétel nélkül a szurkolók csapata nyerte, méghozzá 8-0-ás összesített gólaránnyal. A papírforma ezúttal is a Hüvös-legénység sikerét ígéri, amely az elmúlt négy meccsét kivétel nélkül hozni tudta, miközben a Szőregnek nyolcat, a Mindszentnek pedig öt gólt vágott. Eközben a vasutasok egy hete 4-0-ra kaptak ki Szentesen, és az elkövetkező hetekben kizárólag a a felsőházba tartozó ellenfelekkel találkozik majd a csapat, egészen az utolsó fordulóban esedékes Tápé elleni összecsapásig. Rózsa Dániel és társai számára fontos lenne tehát, hogy a nehéz sorozatnak egy diadalmas presztízsrangadóval vágjanak neki. Ehhez azonban alaposan fel kell szívniuk magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.