Sport

Labdarúgás: könnyed győzelemmel biztosította be feljutását a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: könnyed győzelemmel biztosította be feljutását a SZEOL + FOTÓK

2016. május 22., vasárnap
Labdarúgás: könnyed győzelemmel biztosította be feljutását a SZEOL + FOTÓK
szeol_orom05_gs

Végig magabiztos játékot nyújtva verte a Honvéd II-t a SZEOL SC, amely sikerével feljutott az NB II-be!

Ünnepre készülhetett a SZEOL SC, hiszen köszönhetően annak, hogy szombaton a Budafok nem tudott nyerni a Szentlőrinc vendégeként, lezárhatta a feljutás kérdését a szegedi együttes, ehhez nyernie kellett a Budapest Honvéd-MFA II. ellen. Ezúttal is voltak hiányzói a csapatnak, hiszen

Gajág Gergő

,

Ondrejó Tamás

és

Grünvald Attila

sem vállalta a játékot sérülés miatt. Jobban nem is kezdődhetett volna a meccs a SZEOL számára, hiszen alig telt el 50 másodperc, amikor

Kéri Tamás

jobb oldali beadását

Müllerlei Szabolcs

lőtte az ötösről kapura, a labdát csak kiütni tudta

Vereckei Dániel

, amire érkezett

Nikola Maksimovic

, és közelről bepofozta a labdát, 1-0. Ha ebben a pillanatban le is fújták volna a meccset, az is tökéletesen megfelelt volna a SZEOL számára - amely a folytatásban nagyon kevés területet engedett ellenfelének, miközben szélen vezetett támadásai rendre veszélyt okoztak a túloldalt. Húsz perc után egy szöglet után

Rácz László

is gólt szerzett, de ezt les miatt nem adta meg

Jakab Árpád

, a szünetig nem is alakult ki komolyabb lehetőség a meccsen. A fordulást követően sem tudott újítani a Honvéd, persze ez a szegediek védekezésének is köszönhető volt.

Csábi Mihály

lövése jelezte, hogy a kispestiek nem törődtek bele a meccsbe, de mire igazán nyomás alá helyezhették volna a szegedi kaput, az 54. percben

Stefan Tomisic

remek egyéni akciója utáni passzára érkezett középen

Beretka Péter

, aki Vereckei lábai között a kapuba perdített, 2-0. Innentől még egyértelműbb volt a helyzet, majd húsz perccel a meccs vége előtt el is dőltek a fontos kérdések: Maksimovic lábával ütközött Vereckei kezei a tizenhatoson belül, ezért büntetőt végezhetett el a SZEOL: a sértett pedig nem hibázott, így már 3-0-ra vezetett

Tóth Ákos

együttese, amelynek innentől ólomlábon pereghettek a percek, de minden egyes eltelt minutummal közelebb volt az NB II - a lefújást követően pedig kezdődhetett az ünneplés, hiszen ezzel a sikerrel bebiztosította második, egyben feljutást jelentő pozícióját az NB III Közép csoportban a SZEOL SC, amely így jövőre az NB II-ben szerepelhet! Beretka Péterék egész szezonon át masszívan, egységesen játszottak, és az utolsó hazai mérkőzésükön sikerült szépen lezárniuk az idényt, magabiztos, 3-0-s sikerükkel lezárták a nyitott kérdést, és feljutottak az NB II-be. A csapatnak még három tét nélküli idegenbeli bajnokija van, először szerdán, a Bölcske elleni elmaradt meccset pótolja a SZEOL, majd jövő vasárnap a Pénzügyőr vendégeként lép pályára a csapat.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 500 néző
2016. május 22., 18.00
SZEOL SC
Budapest Honvéd-MFA II.
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Jakab Árpád •* Asszisztens: Kovács László, Kovács Gábor.
3
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 32. forduló:

SZEOL SC - Budapest Honvéd-MFA II. 3 - 0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 500 néző. Vezette: Jakab Árpád (Kovács László, Kovács Gábor)

SZEOL:

Leindler - Buzási, Forró, Rácz, Müllerlei, Kéri, Fülöp (Varga R., 76'), Puskás (Makra, 59'), Maksimovic, Beretka (Végh, 70'), Tomisic.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Honvéd II.:

Vereckei - Bíró T., Mátyás, Fehér, Tömösvári (Jelena - a szünetben), Palmes, Csábi, Máté (Soós, 70'), Márton, Szabados (Hegedűs, 64'), Rózsahegyi.

Vezetőedző:

Simon Miklós.

Gólszerzők:

Maksimovic (1', 70' - büntetőből), Beretka (54')

Sárga lap:

Müllerlei (31'), Kéri (35') ill. Bíró (8'), Palmes (51'), Fehér (56'), Vereckei (69'). Tóth Ákos:

"Olyan volt ez a meccs, mint az egész szezon, megint a csapategységből és küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat. Annak ellenére, hogy az ellenfél jó játékerőt képvisel, igazi helyzetet nem tudott kialakítani, jól védekeztünk. Köszönöm elsősorban azoknak a támogatását, akik akkor is bíztak bennünk, amikor nem volt ilyen fényes az eredmény, borzasztó büszke vagyok a srácokra, hiszen három év alatt kétszer tudtunk feljutni, és profi ligában mérettethetjük meg magunkat a jövőben. Köszönöm a segítséget két segítőmnek, Siha Zsoltnak és Bagdi Ferencnek, a siker természetesen közös. Most az ünneplés perceit éljük, de a következő egy sokkal nehezebb feladat lesz, de az még a jövő zenéje lesz."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
VÉGE! Jakab lefújja, győzelmével bebiztosította feljutását az NB II-be a SZEOL SC!!!
90+1'
Két perc ráadást jelez a meccs végén Jakab játékvezető.
87'
Tomisic a saját lábán sétál végül a kispadhoz - sőt, vissza is áll az utolsó percekre, szerencsére mégsem nagy a baj.
86'
Hegedűs ereszti meg ballal jó húsz méterről, Leindler öleli magához a labdát.
83'
Ajaj, Tomisichez hordágy kell: hosszan vezette a tizenhatos előtt keresztbe a labdát, majd lent marad, végül hordágyon hagyja el a pályát. Nincs már több cseréje a SZEOL-nak, így emberhátrányban fejezi be a meccset a szegedi csapat.
81'
Ez már jóval nagyobb lehetőség volt: Varga Richárd adott egy forintos labdát a kiugró Buzásinak, aki befele tolta a szélről, lapos lövését azonban hárította Vereckei.
80'
Megint Tomisic centerezése után alakul ki helyzet: ha centikkel is, de lemarad a labdáról a középen álló Maksimovic.
76'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a SZEOL: Fülöp Tibor helyére Varga Richárd jön az utolsó negyed órára. A SZEOL vezetése és győzelme nem forog veszélyben.
70'
Mindkét csapat cserél a gólt követően: Beretka Pétert Végh Ariel váltja a SZEOL-ban, míg a Honvédnál Soós váltja Mátét.
70'
GÓÓÓÓL! Maksimovic magabiztosan lő a kapu jobb oldalába, ezzel második, csapata harmadik gólját szerzi, 3-0!
69'
Vereckei sárgát kap az iménti megmozdulásáért.
69'
TIZENEGYES! Tomisic parádés külsős indításával lépett ki Maksimovic, akivel szemben csak Vereckei állt, a szakállas támadó eltolta a kapus mellett a labdát, majd buktatta őt a portás, így tizenegyest kapott a SZEOL!
64'
Cserél a Honvéd is: Szabados helyére érkezik Hegedűs a kispesti fakónál.
59'
Először cserél Tóth Ákos: Puskás Csaba jön le a pályáról, akit Makra Zsolt vált a hátralévő fél órára.
58'
Fehér mentett volna becsúszva Puskás indítása után, de nem tudta elrúgni a labdát, amely így pont Beretka elé került: a csatár kapásból lőtt, de labdája éppen a bal kapufa tövén kötött ki, centik hiányoztak a SZEOL harmadik góljához!
56'
Fehérnek is utólag mutatja fel a lapot Jakab: a játékvezető jól alkalmazza az előnyszabályt, ezúttal Maksimovic lódulhatott meg középen, majd a fault után is tovább tudta vinni, de végül nem tudott helyzetig jutni vele.
54'
GÓÓÓL! Egy gyönyörű támadás végén Tomisic fordult le emberéről, az alapvonal felé húzta meg a labdát, majd középre passzolt, ahol az érkező Beretka közelről Vereckei lábai között bepasszolta, 2-0!
52'
Az első félépített Honvéd-támadás: a bal szélen kipasszolt akció végén Csábi kapta a labdát a tizenhatos előterében, lövése azonban pont a középen álló Leindlert találta meg.
51'
Palmes sárgul be Tomisic lerántásáért a félpályánál.
47'
Szegedi helyzettel indul a második félidő is: Beretka passzolt Tomisichez, aki jól látta meg a hosszún üresen álló Müllerleit, ívelése viszont picit mély lett a tizenhatoson belül érkező társ számára.
46'
A szünetben cserélt a Honvéd: Tömösvári már nem jött ki a folytatásra, helyére Jelena Richárd állt be a vendégeknél.
46'
Folytatódik a meccs.
SZÜNET
45'
Kereken a 45 perc leteltét követően lefújta a félidőt Jakab Árpád: az első percben született góllal vezet a szünetben a szegedi csapat, amely ezzel az eredménnyel tökéletesen kiegyezne a meccs végére is.
42'
Csendesen csordogál a meccs: a Honvéd nem igazán tud veszélyes lenni, miközben a SZEOL-nak ez az állás tökéletesen megfelel.
35'
Kéri is sárgát kap a szegediek közül, neki utólag mutatja fel a lapot Jakab Árpád.
31'
Müllerlei csúszott oda hátulról Rózsahegyinek, övé az első szegedi sárga.
30'
Tomisic vett át sarokkal egy indítást a jobbösszekötő helyén, majd egy igazítás után lőtt is, de pattogós lövését fogta Vereckei.
25'
Talán az első komolyabb Honvéd-lehetőség: egy szöglet után nem tud felszabadítani a szegedi védelem, majd az ötös bal sarkáról lőtt Szabados, de nem találta el a kaput rövid sarok felé irányuló labdája.
21'
Góóó.. mégsem! Az előbbi szituáció utáni szegedi szögletet Forró csúsztatta meg, majd Rácz a kapuba is fejelte, de a partjelző már lest jelzett, marad az 1-0!
20'
Megint egy veszélyes jobb oldali akció: ezúttal Tomisic le tudta futni ellenfelét, majd a középen érkező Maksimovic felé gurított, de nagyot mentett a csatár lövésre lendülő lába elől a visszaérő Fehér.
18'
Egy veszélyes kiugratás a vendégektől, de Tömösvári nem tudott már annyira meglépni védőjétől, hogy Leindlert is megelőzze, a kapus felvette már a labdát a tizenhatoson belül.
15'
A kezdeti rohamokat követően kicsit leült most a meccs az utóbbi percekben, főleg a mezőnyben pattog a labda.
8'
Csúnya fault Bírótól még a szegediek térfelén, villan is a sárga érte.
7'
Kéri megint el tudott menni a szélen, ezúttal visszavette, majd ballal próbálta középre tenni, de ez most magas volt a társaknak. Ez az első percben született gól lényegesen megkönnyebbítheti a SZEOL dolgát a folytatásra.
3'
Ez nagy egyenlítési lehetőség volt, Márton előtt volt terület lőni a tizenhatos előtt, lapos, bal lábas kísérlete azonban kevéssel a bal kapufa mellett csorgott el.
1'
GÓÓÓÓÓL! Álomszerűen indul a meccs a szegediek részéről, Kéri ugrott ki a jobb szélen, majd megtolta védője mellett, centerezését Müllerlei lőtte kapura, Vereckei csak kiütni tudta a lapos lövést, a vércseként érkező Maksimovic viszont a kapuba passzolt, máris 1-0! Ironikusan megjegyezhetnénk, a SZEOL-tól akár le is fújhatnák a meccset...
1'
A szegediek kezdték a meccset. A SZEOL hagyományos kék-fekete mezben, míg a vendég Honvéd tiszta fehér szerelésben lép pályára.
17.53 - Tóth Ákos a kispadról a meccs folyamán Dongó Dénes kapus mellett Végh Arielt, Kántor Mátét, Makra Zsoltot, Kormányos Kolost és Varga Richárdot küldheti be. A túloldalon a kezdőben kapott helyet a szegedi klub saját nevelésű játékosa, Rózsahegyi Dominik. 17.48 - A szegediektől ezúttal is többen hiányoznak: Gajág Gergő, Ondrejó Tamás és Grünvald Attila sem lehet ott ma a társakkal. 17.44 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból, a szezonban utoljára, hiszen ez az utolsó hazai mérkőzése a SZEOL SC-nek a 2015/16-os idényből, amelyet igazán ünnepien zárhat le - ehhez az kell, hogy ma nyerjen a SZEOL a Honvéd II. ellen, ebben az esetben ugyanis a gárda bebiztosítja a feljutását az NB II-be. A mérkőzés Jakab Árpád sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.