Sport

Labdarúgás: a szünet előtt eldöntötte a SZEOL Pasaréten

Labdarúgás: a szünet előtt eldöntötte a SZEOL Pasaréten

2016. május 29., vasárnap
Labdarúgás: a szünet előtt eldöntötte a SZEOL Pasaréten
szeol_penzugyor32_gs

Kiváló pályán remek győzelmet aratott a SZEOL SC a Pénzügyőr vendégeként: ezzel az utolsó olyan csapatot is legyőzte a szegedi csapat, amelytől vereséget szenvedett a szezonban.

Presztízsmeccs várt a SZEOL-ra az utolsó előtti fordulóban a Pénzügyőr otthonában, hiszen azon csapatok közül, amelyek legyőzték a szegedi együttest, egyedül a pasaréti csapatot nem tudta még megverni Tóth Ákos együttese. Bár az első lehetőség a Pénzügyőré volt, de ezt követően folyamatosan vette át a játék irányítását a SZEOL, a fölénynek pedig az első negyed óra végén lett meg az eredménye:

Kéri Tamás

elfutása után az ötösön érkező

Stefan Tomisic

fejelte át

Kondor Tamást

, 0-1. A nagy meleg miatt ivószünet szakította félbe a félidőt - ezt követően viszont gyakorlatilag eldöntötte a SZEOL a meccset: előbb

Nikola Maksimovic

lőtt egy pokolian nagy gólt távolról, majd pár perccel később a szakállas támadó az önmaga által kiharcolt büntetőt váltotta gólra, így duplájával már 3-0-ra vezetett a SZEOL mintegy harminc perc játék után. A fordulást követően is akadtak lehetőségei az újabb gól megszerzésére a szegedi együttesnek, de ekkor mindig akadt egy-egy hazai védő, aki menteni tudott az utolsó pillanatban. A 62. percben némileg váratlanul megfogyatkozott a SZEOL, miután

Forró Attila

állított meg egy Pénzügyőr-kontrát, amiért egyből pirosat kapott. Az emberhátrány azonban nem látszott meg a pályán, bár

Luczek Dávid

szabadrúgásánál az égiek is a szegediek kezét fogták, hiszen a keresztlécen csattant a labda. Az utolsó nyolc percre mindkét csapat tíz emberrel maradt a pályán,

Varga-Sebestyén Benjámin

csúnyán megrúgta Tomisicet, amiért ő is mehetett zuhanyozni idő előtt, míg a szegediek télen igazolt támadója nem tudta folytatni a játékot sérülése miatt. Egy újabb szabadrúgás utáni kapufáig eljutott a Pénzügyőr, de végül megőrizte hálója érintetlenségét

Dongó Dénes

, így az első félidőben mutatott eredményes játékával mindhárom pontot elhozta a Pénzügyőr otthonából a SZEOL. Beretka Péterék számára még egy meccset tartogat az idény: jövő vasárnap 18 órától a Békéscsaba vendégeként zárja a szezont a SZEOL.

Budapest, Pénzügyőr SE Sporttelep, 150 néző
2016. május 29., 17.00
Pénzügyőr SE
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Pillók Ádám •* Asszisztens: Hima Andrea, Németh Imre
0
-
3

Labdarúgó NB III Közép csoport, 33. forduló:

Pénzügyőr SE - SZEOL SC 0 - 3 (0-3)

Budapest, Pénzügyőr SE Sporttelep, 150 néző. Vezette: Pillók Ádám (Hima Andrea, Németh Imre).

Pénzügyőr:

Kondor - Szabó B., Buzás, Luczek, Varga-Sebestyén, Karvalics, Meggyes, Pápai, Tóth Zs., Feil, Rabatin Sz.

Vezetőedző:

Vatai Attila.

SZEOL:

Dongó - Kéri, Rácz, Makra, Buzási, Forró, Puskás (Varga R., 71'), Fülöp, Kántor (Müllerlei, 77'), Maksimovic, Tomisic (Végh, 83').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Tomisic (18'), Maksimovic (29', 32' - büntetőből)

Sárga lap:

Fülöp (49')

Kiállítva:

Varga-Sebestyén (82') ill. Forró (62') Tóth Ákos:

"Gyönyörű környezetben egy erős csapatot sikerült utólag simán legyőzni. A rekkenő hőség rányomta kicsit a bélyegét a játékra, de a megfelelő pillanatokban tetszetős gólokat szereztünk, majd nem is engedtük ki az előnyt. Remélem, hogy sem Forró Attila kiállításának és Tomisic sérülésének sem lesz komolyabb következménye."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2'
VÉGE! Pillók lefújja, a SZEOL ezzel a sikerével az utolsó olyan csapatot is legyőzi az idény során, amelytől vereséget szenvedett a szezonban - és begyűjti tizenkilencedik sikerét.
90+1'
Egymás után két szögletet is elvégezhet a Pénzügyőr, de a SZEOL két belső védője, Makra és Rácz hatástalanítja mindkettőt.
90'
Kettő percet hosszabbít a játékvezető.
88'
Dongó Dénes! Egy hazai szöglet után nem tudott felszabadítani a szegedi védelem, az ide-oda pattogó labdát végül Pápai rúgja kapura 13 méterről, de Dongó egy remek reflexmozdulattal kiöklözi azt a mezőnybe!
84'
Kapufa! Ezúttal szerencséje is volt a SZEOL-nak, még nem tudtak visszarendeződni Rácz Lászlóék, így szabadon lőhetett Feil, de lapos lövése a kapufa tövéről kifele pattant, méghozzá éppen Dongóhoz, így a kapus felszedte a labdát.
83'
Végh Ariel áll be a megsérült Tomisic helyett.
83'
Tomisic nem bír lábra állni egyelőre, a szegedi szakmai stáb jelzi is, hogy nem tudja folytatni, így kényszerűségből kell cserélni.
82'
Varga-Sebestyén teljesen indokolatlanul, durván beleszállt Tomisicbe, akinek a térdét találta el, ezért Pillók neki is felmutatja a piros lapot, 10 a 10 ellen fejezik be a meccset a csapatok.
79'
Varga-Sebestyén távoli szabadrúgását fogja Dongó Dénes, aki a bal felsőbe tartó labdát húz le magabiztosan.
77'
Kántor Mátét hívja le a pályáról Tóth Ákos, a helyét Müllerlei Szabolcs foglalja el.
76'
Maksimovic vert meg két védőt is, eljutott a kaputól 7-8 méterre, de kicsit kisodródott, így lövése már nem okozott nagy problémát Kondornak. A kiállítás óta is kiegyenlített játék folyik a pályán.
72'
Cserél a SZEOL: a kapitány Puskás Csaba hagyja el a pályát, őt Varga Richárd váltja.
71'
Luczek ezúttal mezőnyből is lőhetett: erő ebben is volt, de a pontosság hiányzott, a kapu fölött kötött ki lökete.
69'
Kéri indult meg ismét, egy harminc méteres sprint után ezúttal befele tört, így ballal kellett lőnie, a levágódó labdáját éppen nem érte el Kántor. A lecsorgó végül visszakerült Kérihez egy beadás után, ezúttal már a jobb lábán volt a labda, de a tizenhatoson belülről előtt labdája Kondor kapuja fölött landolt.
63'
Luczek végezte el a szabadrúgást: bombája a felső lécen csattant, ahonnan a kapu mögé pattogott el.
62'
Kiállítás! Nem igazán volt benne a meccsben, de Forró kiszáll! Fülöp adta el a labdát a félpályánál, majd a megiramodó Rabatin Szabolcsot sodorta el a kaputól 17 méterre Forró Attila, Pillók Ádám talán kissé szigorúan egyből felmutatta a piros lapot.
60'
Ez már ziccer volt! Tomisic lendületből hagyott ott mindenkit, majd a középen érkező Maksimovic elé passzolt, aki 11 méterről jobb belsővel lőtt, de lövése egy labdányival ment el a kapufa mellett!
58'
Kéri Tamás sokadjára tudja meghúzni a pálya szélén: most egy remek labdaátvétellel, amivel át is verte a védőjét indult meg, az alapvonalig tört, középen pedig bár többen is érkeztek, de most erre számított a hazaiak védelme, és kifejelte a labdát.
56'
Az első szegedi lehetőség a szünet óta: Fülöp jobb oldali szögletét Rácz csúsztatná tovább, de még éppen ez előtt megakadályozzák ebben, viszont így a labda Makra elé kerül, aki nyolc méterről a léc fölé lő belsővel.
53'
A meleg továbbra is komoly tényező a meccsen: ennek köszönhetően is a szünet óta iramában is visszaesett a meccs, főleg kiegyenlített mezőnyjáték zajlik a pályán.
49'
Fülöp Tiboré a meccs első sárgája, aki a szöglet utáni kontrát akasztja meg a félpályánál.
48'
Puskás szöglete ezúttal nem okoz veszélyt, az ötös rövid sarkánál fel tudnak szabadítani a hazaiak.
46'
Elkezdődött a második félidő.

SZÜNET

45+1'
Vége az első félidőnek: soha rosszabb félidőt, mint amit most a SZEOL produkált, a szegediek negyed óra alatt szerzett három góljukkal kiváló helyzetből várhatják a folytatást.
44'
A hazaiak legaktívabb játékosa, Pápai lépett volna ki veszélyes szituációban, de megállította őt a partjelző zászlaja és a bírói síp, hiszen lesen állt.
43'
Újabb nagy mentés: ezúttal Puskás hosszúra érkező szögleténél már bólintott volna Tomisic, hasonlóan, mint a góljánál, de egy védő az utolsó pillanatban még bele tudott csúsztatni a labdába.
40'
Pápai ereszt el egy életerős bombát jó húsz méterről, de Dongó nagyon magabiztosan öleli magához a labdát.
39'
Buzási ismét egy remek labdát ad, ezúttal Tomisicet ugratja ki jó ütemben, aki már Kondor kapust is kicselezi, majd önzetlenül a tizenegyespontnál érkező Maksimovic elé tálal, akinek gólba tartó lövését azonban egy visszaérő védő ki tudja vágni, nagy mentés volt!
34'
Forró próbált még meghúzni egy cselt a szegedi kapu előterében, de elvesztette a labdát, Pápai lövése azonban jócskán Dongó kapuja fölött köt ki.
32'
GÓÓÓÓL! Akárcsak múlt héten a Honvéd ellen, most is berúgja a tizenegyest Maksimovic, aki félmagasan, a kapu bal oldalába helyezett, ezzel három perc alatt duplázni tud, és 3-0-ra vezet a Pénzügyőr vendégeként a SZEOL!
31'
TIZENEGYES! Buzási indításával lép ki Maksimovic, akit a nyakánál fogva lerántanak a tizenhatoson belül, ezért Pillók Ádám egyből a mészpontra mutat!
29'
GÓÓÓÓÓÓL! Forró Attila szerez labdát a félpályánál, majd a keresztbe mozgó Maksimovic elé tálal, aki egy igazítás után pokolian nagy gólt lő Kondor kapujába 24 méterről - életerős bombája a bal felső sarokban köt ki, 0-2!
28'
A kiváló pályán egyre jobban érződik a SZEOL dominanciája: remekül felépített támadásokkal, pontos passzokkal operál Tóth Ákos együttese.
25'
Az ivószünetet követően Kántor kétszer is agilisan indult meg: előbb kevéssel maradt le Maksimovic pörgetéséről, majd a második szituációnál ugyan köténnyel lépett meg Varga-Sebestyén mellett, de a második cselre már nem maradt bátorsága ígéretes helyzetben.
23'
Pontosan a félidő felénél ivószünetet rendel el Pillók Ádám: nem is csoda, rekkenő hőségben játszanak ma a csapatok.
18'
GÓÓÓÓÓL! A szegedi fölény meghozza eredményét! Kéri tört be nagyon erélyesen a tizenhatoson belülre, majd tolt még egyet a labdán, amit követően a hosszún, az ötös bal sarkánál érkező Tomisic elé ívelt, a kapujából kimozduló Kondor felett a szegediek támadója okosan átfejelte a labdát, amely a bal sarokban kötött ki, 0-1!
16'
Mindkét csapat elvégezhetett egy-egy szögletet, azonban egyik sarokrúgás után sem alakult ki komolyabb helyzet.
14'
Egy hosszan előrevágott labdára Nikola Maksimovic startolt rá villámgyorsan: a kapujából messze kifutó Kondor Tamás azonban egy lépéssel megelőzte a támadót, és felszabadított előle.
11'
Mostanra elmondható, hogy végképp átvette a meccs irányítását a SZEOL, csak a pasarétiek térfelén folyik a játék.
9'
Az első komolyabb SZEOL-lehetőség: Maksimovic ugratta ki a szélen Kérit, aki az alapvonalig tört a labdával, majd laposan centerezett, az ötösön érkező Kántor azonban egy hajszállal, de lemaradt a remek beadásról.
6'
Gyakorlatilag ugyanonnan végezhet el szabadrúgást a Pénzügyőr, mint az imént, de ezúttal a szegedi védelem felszabadít, majd Rabatin Szabolcs 18 méterről egyből elvállalja, de ez is elakad egy szegediben.
5'
Átvette a kezdeményezést a SZEOL, amely sokpasszos játékkal próbálja feltörni ellenfele védelmét, ám egyelőre a kapu elé még nem tudtak odajutni a szegediek.
2'
A két kapus közül Dongó Dénesnek akad előbb dolga: egy fault után a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást a Pénzügyőr, amit Varga-Sebestyén kanyarított középre, de a kapujából remek ütemben kimozduló szegedi kapus magabiztosan húzta le a labdát.
1'
A zöld-fehér csíkos mezben játszó Pénzügyőr játékosai indították útjára a labdát.

16.55

- Szabályos kánikula fogadta a csapatokat a kiválóan előkészített pályán: a szezon során talán a legjobbnak is minősíthető a játéktér azok közül, ahol a SZEOL játszott. Kéri Tamásék a hagyományos kék-fekete mezben lépnek ma pályára.

16.47

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a SZEOL Pénzügyőr elleni mérkőzése: a szegedieknél ezúttal is több olyan labdarúgó kapott szerepet a kezdőben, akik eddig kevesebb alkalommal voltak ott a kezdőben - a szerdán bombaformában játszó Nikola Maksimovic ezúttal is ott lesz az elejétől fogva.

A mérkőzés Pillók Ádám sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.