Sport

Labdarúgás: Germán Tamás esete a Balmazújvárossal és a ketchupos üveggel

Labdarúgás: Germán Tamás esete a Balmazújvárossal és a ketchupos üveggel

2016. május 11., szerda
Labdarúgás: Germán Tamás esete a Balmazújvárossal és a ketchupos üveggel
szeged_2011_balmazujvaros36_gs

Vasárnap 2-1-re legyőzte a Szeged 2011-Grosics Akadémia a tavasz egyik legjobb formában lévő alakulatát. A Balmazújváros elleni diadal mind a csapat, mind a győztes gólt szerző Germán Tamás szempontjából fontos fordulópont lehet a bajnoki hajrá előtt.

A szegediek csapatkapitánya ugyanis előzőleg nem talált még tétmeccsen a kapuba 2016-ban, hiába vezette az ősszel szerzett hét találatával a házi góllövőlistát. A

Hajdú-Bihar megyeiek ellen

azonban az 55. percben fejjel mattolni tudta

Szécsi Gergő

kapust

Oláh Gergő

átadásából, ami - mint az a lefújáskor kiderült - három pontot ért az előző három körben egyaránt vereséget szenvedő együttesének. Érdekesség, hogy amióta

Germán Tamás

2013-ban a Tisza-parti gárdához igazolt, négyszer lépett pályára a Balmazújváros ellen, és minden fellépésen be is talált a riválisnak, a hétvégivel együtt összesen már öt alkalommal. "Ők is ezt kérdezték. Nem haragszom rájuk, de nevezhetem őket kedvenc ellenfélnek" - válaszolt portálunknak jókedvűen a csatár, amint arról érdeklődtünk nála, van-e bármilyen nézeteltérése a balmaziakkal szemben, ami miatt ilyen kitüntetett figyelmet szentel nekik, ha a góllövésről van szó. "Kiböjtöltem szépen ezt az időszakot, de a héten már nyugodt voltam, mert tudtam, hogy jön a Balmazújváros.

(nevet)

Komolyra fordítva a szót, nem jött össze a gól sajnos eddig. Nem tudom, pontosan milyen okokból alakult ez így, de valószínűleg közrejátszott benne, hogy az utóbbi hetekben kicsit hátrébb játszottam, nem előretolt centerként. Persze, nem lehet ezt semmire sem fogni. Csatár vagyok, így a gólok minősítenek. Sajnos eddig nem jöttek, de most hál' Istennek megtört a jég" - fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy a Balmazújváros felett aratott győzelmet megelőzően utoljára 2015. november 28-án, a Csákvár ellen zörgette meg a hálót. "Remélem, hogy elindul most már ez a dolog is.

Ruud van Nistelrooy

mindig azt mondta, hogy a góllövés olyan, mint a ketchupos üveg: néha csak ütögeti az ember, ütögeti, de semmi sem jön belőle. Aztán egyszer csak megindul..." - tette hozzá. http://www.youtube.com/watch?v=9bRepKdKuO0

A Gyula TV összefoglalója a meccsről - Germán Tamás gólja 01:25-től látható

A Szeged-Grosics tehát sorozatban három pont nélkül zárt találkozót követően ünnepelhetett ismét győzelmet, így az átmeneti "krízis" után újból fellélegezhetett kicsit

Klausz László

legénysége. "Három vereséget szenvedtünk zsinórban, ebből kettő nagyon kemény gyomros volt. Főleg a

Dunaújváros elleni

, amely szerintem közrejátszott még a

Vác elleni

találkozón nyújtott teljesítményünkben is. Reméljük, ezzel a mostani győzelemmel megtört végre a jég, és az utolsó négy mérkőzésre felszívjuk már majd magunkat. Az biztos, hogy nincs rajtunk nyomás, felszabadultan futballozhatunk, úgyhogy bízunk benne, hogy innen már jönni fognak az eredmények. Hétvégén egy jó kis túra vár ránk Zalaegerszegre, de megpróbáljuk megnehezíteni a Zete dolgát. Biztos, hogy ők hajtani fognak nagyon a feljutás miatt, mi viszont nyugodtan játszhatunk - egy jó stadionban, jó időpontban, villanyfényben. Minden adott tehát, hogy végre mi is okozhassunk egy meglepetést" - tekintett előre bizakodóan Germán Tamás.

szeged_2011_balmazujvaros43_gs

A szezon végéhez közeledve arról is kérdezte portálunk a támadót, marad-e a nyári átigazolási időszakban is jelenlegi kenyéradójánál, amelynek színeiben eddig az elmúlt három idény során - minden sorozatot figyelembe véve - 83 mérkőzésen összesen 44 gólt szerzett. "Egy évig még érvényes szerződésem van a klubbal. Jól érzem itt magam, amióta az első meccsen pályára léptem, csapatkapitány vagyok, úgyhogy egyáltalán nincs okom váltani. Szeretek ennél a csapatnál futballozni, úgy érzem, szeretnek engem is. Szívesen maradnék továbbra is" - árulta el az együttes gólfelelőse. Arra a felvetésre, hogy így jövőre jelen állás szerint városi rangadón is pályára léphetne az NB II-ben, úgy reagált, egészen biztosan jó hangulatú derbik lennének a SZEOL SC elleni mérkőzések. "Van ott egy-két ismerős, illetve azért az mégiscsak egy presztízsmeccs lenne, ha a Szeged a Szegeddel csapna össze. Hétvégén is a második-harmadik dolgom rögtön az volt a lefújás után az eredményeket böngészve, hogy megnézzem, mit játszott a SZEOL. Láttam, hogy megverték a Komlót, így magamban már elkönyveltem, hogy jövőre találkozni fogunk velük. Érdekes lesz, az biztos" - fogalmazott Germán Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.