Sport

Labdarúgás: ezúttal is borsot tört riválisa orra alá az Ásotthalom

Labdarúgás: ezúttal is borsot tört riválisa orra alá az Ásotthalom

2016. május 21., szombat
Labdarúgás: ezúttal is borsot tört riválisa orra alá az Ásotthalom
morahalom_asotthalom33_gs

Zsinórban negyedik alkalommal is pontot, vagy pontokat tud hazavinni a szomszédvár otthonából az Ásotthalom: Kószó László tanítványai ezúttal a kupában aratott siker után egy értékes döntetlent csíptek el Mórahalmon, míg a hazaiaknak tovább olvadt az előnye a tabella első helyén.

Két jó formában lévő csapat küzdhetett meg a homokháti derbin, hiszen sem a Mórahalom, sem az Ásotthalom nem kapott még ki 2016-os bajnokijain – igaz, a két együttes legutóbbi meccsén, a kupában nyerni tudott riválisa otthonában az Ásotthalom. Aktívan kezdődött a meccs: negyed óra elteltével

Vasas Gábor

szabálytalankodott a tizenhatoson belül, ami után büntetőt rúghatott a Mórahalom:

Magyar György

azonban nem tudta értékesíteni a tizenegyest – ráadásul három perccel ezt követően

Szabadi Norbert

egy szögletet követően

Halász Krisztián

kapujába csúsztatta a labdát, így megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A folytatásban dominált a Mórahalom – erőfeszítéseiknek végül a szünet előtt lett eredménye,

Dalibor Ckrvenjakov

sokadik lehetőségét már nem hibázta el, és a hazaiak szempontjából a legjobbkor egyenlített. A szünet után is hasonló maradt a játék képe: az ásotthalmiak inkább a kontrákra és védekezésükre koncentráltak, ezzel pedig nehezen tudott mit kezdeni a Mórahalom – ha pedig eljutott a kapuig, akkor Vasas Gábor ihletett formája és védései állították meg őket. Az utolsó húsz perce emberhátrányban játszotta

Grósz Márk

Mészáros Tiborral

szemben elkövetett faultja miatt, amiért egyből piros lapot kapott - de ez sem törte meg a vendégeket, Baji Renátóéknak még meccslabdájuk is volt

Gajdacsi Mátyásnak

köszönhetően, azonban Halász Krisztián is hozzátette a magáét a meccshez, így végül pontosztkozkodással ért véget a homokháti rangadó – ezzel zsinórban negyedik alkalommal sem tudta legyőzni hazai pályán az Ásotthalmot a Mórahalom. Tekintve, hogy az Algyő magabiztosan hozta a Mindszent elleni meccsét, a Mórahalom előnye csupán egyetlen pontra olvadt, a listavezető a hétközi fordulóban Kisteleken javíthat. Az Ásotthalom ezzel továbbra is versenyben van a dobogóért, szerdán pedig az egyre jobb formába lendülő Csongrádot fogadja hazai pályán.

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 31. forduló

Mórahalom VSE - Ásotthalmi TE 1-1 (1-1)

Mórahalom, vezette: Holczimmer Tamás (Apró Ferenc, Berger Tibor)

Mórahalom:

Halász - Bokányi R., Szücs, Barát, Pócs T., Mészáros T., Magyar, Zsoldos, Szalma, Crkvenjakov, Pócs D.

Játékos-edző:

Magyar György.

Ásotthalom:

Vasas - Németh P. (Mihalkó G., 53’), Szabadi, Vastag, Mészáros Z., Grósz, Balogh Á., Hatvani I. (Dürgő, 82’), Baji, Szabó T. (Kothencz L., 30’), Gajdacsi.

Vezetőedző:

Kószó László.

Gól:

Crkvenjakov (45') ill. Szabadi (18')

Sárga lap:

Zsoldos (78') ill. Baji (10'), Vasas (15'), Németh P. (50'), Mészáros Z. (60'), Szabadi (84')

Kiállítva:

Grósz (70'). Magyar György:

„Nagyon sok helyzetünk volt a meccsen, nem hagytuk az Ásotthalmot kibontakozni, de kicsit a fáradtság is dolgozott bennünk. A kiállítás után teljesen behúzódott az Ásotthalom a saját térfele közepéig, ugyanakkor az ellenfél kapusa is remekül védett. Attól függetlenül, hogy picit felbillent a pálya felénk, úgy érzem, hogy igazságos döntetlen született. Ha a hátralévő meccseinken kilenc pontot szerzünk, akkor mindegy, mi történik mögöttünk.”

Kószó László:

„A mérkőzés elején a Mórahalom visszább állt, mint szokott, így mi kezdeményeztünk. A tizenegyesnél Vasas Gábor hatalmasat védett, 0-1 után pedig nekünk jött ellenfelünk, majd egy szerencsés góllal egyenlített. A második félidőben is jól védett a kapusunk, neki köszönhetően maradtunk meccsben. Az utolsó húsz percben nagyon fegyelmezetten játszottunk, ennek köszönhetően sikerült egy pontot szereznünk, ami egy nagyon jó eredmény. Amennyiben feljutnak, sok sikert kívánok a Mórahalomnak az NB III-as szerepléshez!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.