Sport

Labdarúgás: értékes tapasztalatokat szerzett első élvonalbeli idényében Ádám Martin

Labdarúgás: értékes tapasztalatokat szerzett első élvonalbeli idényében Ádám Martin

2016. május 3., kedd
Labdarúgás: értékes tapasztalatokat szerzett első élvonalbeli idényében Ádám Martin
adam_martin_vkla

Végletekig kiélezett küzdelemben maradt bent csapatával, a Vasassal Ádám Martin: a fiatal Csongrád megyéből induló támadó tavasszal rengeteg játékidőt kapott, így az a tapasztalat, amit most megszerzett, sokat érhet még a jövőre tekintve.

Az utolsó fordulóra maradt a döntés a kiesést illetően az NB I-ben: a záró kört a Vasas kezdte kedvezőbb helyzetből, de csupán egy ponttal előzte meg a Puskás Akadémiát. Ahhoz, hogy az angyalföldiek jövőre is a legmagasabb osztályban játszhassanak, arra volt szükségük, hogy nyerjenek az MTK elleni, Dunaújvárosban lejátszott meccsen, így a felcsúti együttes bármilyen eredményt is ér el a Kispest ellen, biztosan a Vasas marad első osztályú. Nos, a Forráskútról származó támadóval,

Ádám Martinnal

felálló Vasas behúzta a saját meccsét 2-0-ra, így jövőre is az NB I-ben futballozhat. „Mindenki átérezte a meccs súlyát a kezdés előtt, mindenki koncentrált volt, de persze pici drukk és idegesség is volt bennünk. Ahogy elkezdődött a meccs, ez kiment mindenkiből, majd hála isten, nyerni tudtunk. A félidőben 0-0 volt, de a hangosbemondóban hallottuk, hogy vezet a Puskás Akadémia, úgyhogy mindent feltettünk egy lapra a szünet után, és a támadásokra próbáltuk fektetni a hangsúlyt, ez pedig két gólt is eredményezett” – összegezte a záró forduló eseményeit Ádám Martin, a Vasas csatára. A Vasas az utolsó három fordulóban két riválisával is találkozott: míg Békéscsabán 1-1-s döntetlent ért el, addig hazai pályán le tudta győzni a Puskás Akadémiát, amivel jobb helyzetbe került ellenfelénél, és egyben kiejtette a viharsarki együttest. Bár a szezon során sokszor volt nehéz helyzetben az angyalföldi klub, amikor igazán kellett, akkor sikerült jó eredményeket elérniük. „Megmutattuk, hogy tudunk jól futballozni, főleg itt az utolsó három meccsen. Békéscsabán ugyan nem nyertünk, de ott volt a büntető, amit ha berúgunk, akkor már hamarabb el tudtuk volna dönteni a bent maradás kérdését. A Puskás Akadémia ellen megmutattuk, hogy tudunk egy csapatként küzdeni, igaz, nem mindig volt ez így a szezon során, voltak hullámvölgyeink, de az utolsó három meccs volt a döntő. Komoly akadály volt ez, amit sikerült megugranunk” – fejtette ki a korábban a Bordányban és a Tisza Volán SC-ben futballozó csatár. http://www.youtube.com/watch?v=Oj_kvruEf2E

Ádám Martin gólja az Újpest elleni meccsen

Ádám Martin két góllal járult hozzá a Vasas idei szerepléséhez: a Puskás Akadémia elleni, november végi meccsen ugyan

vezetést szerzett csapatának

, de ez nem jelentett pontot akkor: az Újpest elleni szépségdíjas találattal azonban már győztes meccsen segítette csapatát góllal. „Gólokban nem volt gazdag évem, de játékban mindenképpen jó teljesítményt nyújtottam. Tavasszal csak kezdőként kaptam szerepet, sokszor végig is játszottam a meccseket, de úgy érzem, még szükségem van a rutinra, hogy felvegyük a ritmust. Az első NB I-es szezonom volt a csapat többi fiataljával egyetemben, ez pedig jól jöhet a következő évtől” – tette hozzá Ádám Martin. A 21 éves csatár úgy fogalmazott, a bent maradás kiharcolásával nagyon-nagy bravúrt hajtottak végre, idén, hiszen bár sokáig kieső helyen álltak, de a létszámcsökentett NB I-ben a végére a vonal fölött helyezkedtek el annak ellenére, hogy hiába volt a saját kezükben a sorsuk korábban, nem tudtunk élni ezzel. Ádám Martin a jövővel kapcsolatban elmondta, a klubnál képzeli el a jövőjét, hiszen a Vasasnál vált előbb NB II-es, majd NB I-es labdarúgóvá. A csapatnak még szerdáig vannak edzései, utána következhet a szabadság a játékosok, így a fiatal csatár számára is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.