Bulvár

Klippályázat az év emlőséről, a denevérről

Klippályázat az év emlőséről, a denevérről

2016. május 20., péntek
Klippályázat az év emlőséről, a denevérről

Videoklip-készítő pályázatot hirdettek az év emlőse, a denevér jegyében. A Denevérre ultrahangolódva című kiírásban elsőként A Kutya Vacsorája zenekar Éji vadász című dalára kell tetszőleges technikával kisfilmet készíteni.

A Vadonleső Program és A Kutya Vacsorája zenekar a tíz hazai nemzetipark-igazgatósággal, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Tom Tom Records kiadóval és a Magyar Természettudományi Múzeummal karöltve írta ki a videoklip-készítő pályázatot - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. Pályázni 15 és 25 éves kor között lehet. A szervezők animációs, montázs, kollázs technikával készült, valamint a felsorolt technikák szabad keverésével előállított klipet várnak. Feltétel, hogy a pályamű teremtsen egyértelmű, azonosítható kapcsolatot a dallal, elsőként A Kutya Vacsorája Éji vadász című számával. Nem nyújthatók be olyan művek, amelyeket korábban bármilyen fórumon bemutattak. A pályázattal kapcsolatban további információk megtalálhatók a

www.vadonleso.hu

és a

www.facebook.com/vadonleso

honlapján. A beküldési határidő 2016. augusztus 15., az eredményhirdetés szeptember 1-jén lesz. A zsűri tagja

Csorba Gábor

denevérszakértő, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgató-helyettese,

Dorozsmai Péter

zenész, a Tom-Tom Records igazgatója,

Erdély Mátyás

operatőr, a Saul fia című Oscar-díjas film egyik készítője,

Kardos-Horváth János

, a Kaukázus együttes frontembere,

Váczi Kristóf

, a Mikrobe zenekar tagja,

Varga Livius

, a Quimby és A Kutya Vacsorája ütőse, vokálosa, valamint a Vadonleső Program képviselője. A legjobb alkotásokat szeptember 10-én az Abaligeti Denevér Lógás című fesztiválon levetítik. Az év emlőse, a denevér megmentése és népszerűsítése érdekében többek között meseíró és képzőművészeti pályázatot, valamint denevérbarát épület programot is hirdetett a Földművelésügyi Minisztérium éves tematikus programsorozata. A tárca Vadonleső programja és a Magyar Természettudományi Múzeum több szakmai támogató szervezettel közösen valósítja meg Az év emlőse rendezvénysorozatot. Magyarországon 28 denevérfaj él, mindegyikük védett. A kisemlősök nagyon érzékenyek az élőhelyüket érintő változásokra: az emberi tevékenység hatására táplálkozási területeik leszűkültek, emellett a rovarirtószerek használata is jelentős károkat okozott az állományban. Az állat népszerűsítése és védelme érdekében például templomok denevérbarát kialakítását is célul tűzték ki. A 2009-ben indított Év emlőse program célja az adott évben kiválasztott faj népszerűsítése, társadalmi elfogadottságának segítése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.