Közélet

Kilencedszer lesz nemzetközi építésügyi konferencia Szegeden

Kilencedszer lesz nemzetközi építésügyi konferencia Szegeden

2016. május 31., kedd
Kilencedszer lesz nemzetközi építésügyi konferencia Szegeden
Vizes vb 2017 - Az épülõ Dagály Úszóaréna

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Építésügyi Konferenciát Szegeden a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában június 3-án, pénteken. A tanácskozáson több érdekes téma kerül majd elő, egyebek mellett a hazánkban még kuriózumnak számító, a 2017-es Úszó Világbajnokság helyszínéül szolgáló Dagály Úszóaréna építése is bemutatásra kerül. Az Építész Kamaránál nyilvántartott szakemberek kreditpontot szerezhetnek a konferencián.

A Csongrád Megyei Építész Kamara, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara, a Csongrád Megyei Építéstudományi Egyesület, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Kamarában működő Enterprise Europe Network iroda eseménye az Európai Bizottság Zöld Hetéhez csatlakozik. A szervezők ezzel igyekeznek rávilágítani az építőipar környezettudatos szemléletére, valamint fenntartható nemzetközi és hazai példákra. A szakmai seregszemlén szó lesz egyebek mellett a Csongrád megyei zöld projektekről, bemutatásra kerülnek a szegedi zöldtörekvések, így például a lakótelepek és a Liget megújulása. Továbbá nem maradhat el a Szegedi Vízmű megújuló energiahasznosításra irányuló tevékenységének ismertetése sem. A rendezvény végül sportos témával zárul. 2017-ben hazánk rendezi meg az Úszó Világbajnokságot. Ennek helyszíne a budapesti Dagály Úszóaréna lesz. A sportlétesítmény felépítésekor több speciális eljárást is alkalmaztak az építők. A 2400 tonnás acél tetőszerkezet 44 méter magasban került a helyére, ráadásul egy darabban. A hatalmas acélszerkezetet a földön szerelték össze, majd egy különleges, Magyarországon eddig nem használt technológiával egyben emelték a helyére. A rekordidő alatt épülő úszóarénát magyarok tervezik és építik. A szakmai szervezetek közös rendezvényéről a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján, a

www.csmkik.hu

oldalon olvashat bővebben, ahol megtalálhatja a részletes programot, továbbá jelentkezhet is. A részvétel a kamarai tagok számára díjmentes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.