Sport

Kick-box: szegedi ökölvívók is megmérettették magukat a budapesti világkupán

Kick-box: szegedi ökölvívók is megmérettették magukat a budapesti világkupán

2016. május 19., csütörtök
Kick-box: szegedi ökölvívók is megmérettették magukat a budapesti világkupán
bse_kick_box_mom

Sikeresen debütáltak a Boxvilág SE versenyzői a XXII. Magyar Kick-box Világkupán. A klub ökölvívói első alkalommal léptek a szorítóba, illetve a tatamira ilyen rangos eseményen a kick-box valamely szabályrendszere szerint.

Az első alkalommal Budapesten megrendezett versenyen 33 ország 1500 versenyzője küzdött meg a három nap során. A Boxvilág SE színeiben utánpótlás kategóriákban

Horváth Klára

,

Megyeri Kolozs

,

Megyeri Barbara

lépett a pástra, míg a szorítóban

Karácsonyi Valentina

húzott kesztyűt. A csapat végül összesen egy ezüstöt és négy bronz érmet szerzett.

A Boxvilág SE versenyzőinek dobogós eredményei:

Horváth Klára

- light-contact: 3. hely - kick-light: 2. hely

Megyeri Barbara

- light-contact: 3. hely - kick-light: 3. hely

Karácsonyi Valentina

- low-kick: 3. hely

Utolsó világbajnokságára készül Kovács Mária

kovacs_maria_bse_fb

Szerdán a mérlegeléssel kezdetét vette Astanában a női ökölvívók világbajnoksága, amely az utolsó lehetőség a résztvevők számára, hogy kvótát szerezzenek a riói olimpiára három érintett súlycsoportban (51, 60 és 75 kilogramm). A magyar csapat tagjaként elutazott a kazah fővárosba a kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok Kovács Mária is, aki utolsó amatőr világversenyét teljesíti majd. A legeredményesebb magyar női versenyző ugyanakkor továbbra is az ökölvívás mellett szeretne maradni, ezért már a verseny kezdete előtt egy héttel a helyszínre érkezett, ahol az Ökölvívó Világszövetség edzőképző programjában vett részt. Szerdán sikeres vizsgát is tett, így immár nemzetközi minősítésű edzőként láthat neki a rá váró feladatoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.