Közélet

Hollik István: Botka és Szeged nyitott a migránsok betelepítésére

Hollik István: Botka és Szeged nyitott a migránsok betelepítésére

2016. május 22., vasárnap
Hollik István: Botka és Szeged nyitott a migránsok betelepítésére

A baloldal továbbra is a migránsok betelepítésében érdekelt - jelentette ki Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő szerint az európai baloldal újabb és újabb terveket eszel ki, hogy az embereket megkerülve végrehajtassa a menekültek kényszerbetelepítését. Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar kormány elsőként Európában az emberekhez fordult ebben a kérdésben, és népszavazást kezdeményezett. "Talán ez is hozzájárult, hogy most egy újabb veszélyes tervet is letett a baloldal az asztalra; minden trükköt kitalálnak, csak hogy az embereket megkerülve (.) végre tudják hajtani a kényszerbetelepítést" - mondta. Az új terv alapján a kormányokat megkerülve, egyenesen a betelepítésre nyitott önkormányzatokkal állapodna meg az Európai Bizottság - mutatott rá. Magyarországon ilyen város a

Botka László

szocialista polgármester vezette Szeged - fűzte hozzá. Elmondása szerint Brüsszel pénzt ajánlana az ilyen önkormányzatoknak, sőt a javaslat értelmében a migránsok bele is szólhatnának abba, hogy az unión belül melyik országba, illetve melyik városba helyezzék el őket. Ez úgy zajlana - ismertette -, hogy a városok a helyi vállalkozókkal, egyházakkal közösen írnák ki a pályázatokat, amelyben rögzítenék, hogy mennyi menekültet fogadnának be, és mit kínálnának nekik: munkahelyeket, lakásokat, akár nyelvtanfolyamot is. "Semmi kétségem nincs afelől, hogy a baloldal polgármesterei itt Magyarországon is elsők között jelentkeznek majd erre a javaslatra, illetve erre a betelepítésre" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a Fidesz-KDNP a leghatározottabban elutasítja ezt a javaslatot, és csak a magyar emberek dönthetnek arról, hogy kivel akarnak együtt élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.