Sport

Hátország: országos döntőben a SZEOL SC U15-ös futsalosai

Hátország: országos döntőben a SZEOL SC U15-ös futsalosai

2016. május 16., hétfő
Hátország: országos döntőben a SZEOL SC U15-ös futsalosai
utc_futsal_edzes20_gs

A tavalyi országos döntőben csak a kifejezetten futsalra szakosodott ETO futsal csapatától szenvedett vereséget, így ezüstérmes lett a SZEOL SC akkori 2000-es születésűekből álló csapata. Most a szintén U15-ös korosztályban indult 2001-esek akár felül is múlhatják elődeiket a hétvégén, Budapesten sorra kerülő országos döntőben.

Amint arról már beszámoltunk, a megyei futsal bajnokság megnyerését követő

régiós erőpróbán

a SZEOL SC U15-ös gárdája kettős győzelemmel jutott túl a Bács-Kiskun megyei bajnok Kiskunmajsával szemben, így a Kelet-magyarországi négyes döntőben folytathatta szereplését. A SZEOL SC szerette volna Szegeden rendezni a Kelet-magyarországi döntőt, de az MLSZ Futsal Versenybizottsága az elmúlt évhez hasonlóan ismét Gyöngyös városát jelölte ki a négyes torna helyszínéül.

Bóka Ferenc

tanítványai –

Túri Roland

és

Veszelinov Daniel

(kapusok),

Budai Bálint, Daróczi Dominik, Fülöp Ádám, Gémes Máté, Illés Dániel, Neupert Erik, Oláh Levente, Rádai Gergely, Varga Boldizsár, Vágó Gábor

(mezőnyjátékosok) – már a nyitómérkőzésen remekül kezdtek és 5-0-s vezetés után kissé kiengedve - Daróczi Domonik (2), Oláh Levente (2) és Vágó Gábor góljaival – 5-3 (3-0) arányban nyertek a későbbi második helyezett Dévaványai SE ellen. A második mérkőzésen a futsal szakágra kiemelt hangsúlyt fektető házigazdák voltak az ellenfelek és a szegedi fiatalok számára már az országos döntőbe jutás volt a tét. Ez azonban csak az első játékrészben érződött a SZEOL játékán, szünet után már látványos játékkal – Neupert Erik (4) és Rádai Gergely találataival – 5-1 (1-1) arányban hozták a találkozót. A harmadik összecsapáson már csak az volt a kérdés, hogy első-, vagy második helyen jut-e tovább a SZEOL, míg az utóbbi időben remek utánpótlás neveléséről elhíresült Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ellenfélnél komoly volt a tét, hiszen győzelmük esetén az első-, vagy a második helyen továbbjuthattak volna, míg egy vereség valószínűleg a búcsút jelenti számukra. Az első játékrész itt is szoros volt, szünet után azonban hengerelt a SZEOL és – Illés Dániel (2), Vágó Gábor (2), Neupert Erik, Varga Boldizsár és Oláh Levente góljaival – 7-2 (2-1) arányban nyertek a Tarpa SC ellen.

A Kelet-magyarországi döntő végeredménye:

1. SZEOL SC 9 pont/3 mérkőzés, 2. Dévaványa SE 4/3 (11-10), 3. Tarpa SC 4/3 (9-11), 4. Energia SC Gyöngyös 0/3. Ugyanebben az időpontban játszották le a korcsoport Nyugat-magyarországi döntőjét, amelyet az ETO Futsal KFT nyert meg 9 ponttal, másodikként jutott az országos döntőbe a Dunakeszi Kinizsi FK 6 ponttal, míg a Gold-Sport Kozármisleny 3 ponttal, az UFC Kőszeg pedig 0 ponttal búcsúzott a további küzdelmektől. A hétvégén, szombaton délelőtt Budapesten, a BMTE Promontor utcai csarnokában rendezik meg a korosztály országos döntőjét, ahol 10 órától a SZEOL SC a Dunakeszi Kinizsi FK csapatával mérkőzik, majd az ETO – Dévaványa találkozó következik. a nap folytatásaként először a két vesztes csap össze a bronzéremért, majd következik 12.40-kor az országos bajnoki címet eldöntő találkozó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.