Közélet

Harc az MSZP választmányi elnökének posztjáért - Botka László kiáll Hiller István ellen

Harc az MSZP választmányi elnökének posztjáért - Botka László kiáll Hiller István ellen

2016. május 4., szerda
Harc az MSZP választmányi elnökének posztjáért - Botka László kiáll Hiller István ellen
Mesterházy Attila; Botka László

Újraindul az MSZP országos választmányi elnöki posztjáért Botka László – ezt a szocialista politikus nyilatkozta a csütörtökön megjelenő 168 Órának. Azt is mondta, "annál inkább szerepet vállal" a pártjában, minél erősebb lesz a szocialistákban a szemlélet, hogy nem túlélésre kell játszani. Botka kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy ellenzéki kormányfőjelölt szeretne lenni. A demokratikus ellenzéki oldalnak azt üzeni: felesleges az árnyékbokszolás, most akkor sem tudnák a győzelemre legesélyesebb listát összeállítani, ha összeadnák valamennyi emberüket - adta hírül szerdán a 168 Óra.

"Ha a szocialista párt meggyőző többsége arra kér, hogy folytassam a munkát, akkor vállalom a feladatot" – nyilatkozta Botka László a

168 Órának

arra a kérdésre, hogy ismét indul-e az MSZP országos választmányi posztjáért. Így ellenfele

Hiller István

volt pártelnök lesz, aki már tavaly bejelentette, hogy megpályázza Botka székét. Bár sokan azt jósolták, hogy kihátrál majd, és megelégszik a szegedi polgármesterséggel, Botka a lapnak azt mondta:

"úgy érzem, elbizonytalanítaná a kormányváltást akarókat, ha nem vállalnék országos feladatot."

Botka a 168 Órának úgy fogalmazott: "Annál inkább fogok a szocialista pártban szerepet vállalni, minél erősebben érződik ez a személet, hogy nem túlélésre kell játszani, mert 2018-ban legyőzhető a Fidesz." Kérdésre – ez azt jelenti, hogy a kormányfőjelölti szerepre gyúr-e, úgy reagált: ő abban segíthet, hogy tudja, mi kell a győzelemhez. De szerinte egy csapatot csak akkor lehet vezetni, ha az egy irányba húz és a politikai stratégiában egyezség van.

"Miniszterelnök-jelölti feladatra nem bejelentkezni kell. Hiszem, hogy a legerősebb aspiránsnak kell majd indulnia a választáson" – tette hozzá Botka László.

Botka szerint fontos, hogy ki lesz a kihívó, de nemcsak miniszterelnök-jelöltről szavaznak az emberek, hanem a 106 egyéni képviselő-aspiránsról. "Üzenem a demokratikus ellenzéki oldalnak: felesleges az árnyékbokszolás. Ha összeadnánk valamennyi emberünket, most akkor sem tudnánk a győzelemre legesélyesebb jelölti listát összeállítani. Nagyobb merítésre van szükség: új, civil, szakmai indulókra" – fogalmazott Botka László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.