Sport

Futsal: viszontagságos szezont zárt az SZTE EHÖK SE

Futsal: viszontagságos szezont zárt az SZTE EHÖK SE

2016. május 26., csütörtök
Futsal: viszontagságos szezont zárt az SZTE EHÖK SE
szte_ehok-berettyoujfalu026kf

A negyedik helyen zárta a 2015/16-os idényt az SZTE EHÖK SE: az egyetemistáknak ugyan volt esélyük a feljutó hely elérésére, de a télen beállt változásokat követően új idény kezdődött számukra. A lezárult szezont a csapat élén első idényét töltő vezetőedzővel, Makra Zsolttal értékeltük.

Új edzővel vághatott neki az idei bajnokságnak az SZTE EHÖK SE: A gárdát négy éven keresztül irányító

Cserenkó Szabolcs

közös megegyezéssel távozott

, a helyére pedig

Makra Zsolt

érkezett, akinek munkáját a korábban a Győrt is megjárt

Dürgő Péter

segítette az idény során. Az EHÖK SE számára jól indult az év, viszont a szezon közben meglépett fiatalítás után már nem tudott beleszólni a feljutásért vívott harcba. „Viszontagságos év volt, a felkészülésünk tavaly nyáron jól sikerült és jól is indultunk a bajnokságban. Az ősz második felében hullajtottunk olyan pontokat itthon és idegenben is, ami az utolsó forduló előtt hárompontos hátrányt jelentett a Kincsem Lovasparkkal szemben. Utólag azt mondom, a lélektani fordulópont az ellenük elszenvedett vereség volt, ha ott tudtuk volna nyerni, akkor azonos pontszámmal állhattunk volna az első helyen. Ott túlgörcsölte a csapat a meccset, megszakadt valami, hiszen tudtuk, hogy a Kincsem annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy nem fog már háromszor bukni, onnan már nehéz lett volna felállni. A télen gazdasági és morális problémák miatt úgy döntöttünk, hogy a fiataloknak szavazunk bizalmat, akkor nekünk egy új bajnokság kezdődött. Ezt a Debrecen elleni hazai vereségtől kezdve kell számítani, ekkor nyilván számoltunk azzal, hogy nem fogjuk az összes meccset megnyerni. A fiatalok odatették magukat, volt egy pár olyan meccs, amit csak a rutintalanságunk miatt buktunk el. Azt gondolom, a tavaszt egész jó eredményekkel zártuk, ez bíztató a jövőre nézve. Csalódás persze a negyedik hely, hiszen nem ez volt a cél” – összegezte az elmúlt idényt Makra Zsolt, az SZTE EHÖK SE vezetőedzője. A szegediek nem csak új edzővel, hanem új csoportban is játszották a 2015/16-os bajnokságot: ebben a szezonban a Keleti csoportban szerepelt a gárda, amely zömében ismeretlen csapatokat hozott. „Az, hogy a Közép csoportból elkerültünk a Keleti csoportba, az nagyban meghatározta a szereplésünket. A három csoport közül a Keleti magasan a legerősebb, nehezebb dolgunk volt, mintha a Közép csoportban játszottunk volna. Ha a fiatalokat nézem, akkor viszont ez nem probléma, mert erős meccseken tudtak fejlődni” – tért ki az idény meghatározó momentumára az EHÖK SE mestere. Makra Zsolt hozzátette: úgy érzi, egyrészt szakmailag talán kicsit túllőttek a célon, és lehet, hogy valami egyszerűbb játékot kellett volna játszatniuk a csapattal, másrészt viszont a gólszerzési lehetőségeik kevés százalékát értékesítettük, ezzel a problémával egész évben küzdöttek. „Gyakorlatilag kevés gólt rúgtunk, ezen egész évben nem tudtunk változtatni. Az pozitívum, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt a ligában, ami azt bizonyítja, a védekezésünk rendben volt. Ugyanakkor voltak olyanok, akik már a kezdetektől fogva nem akarták befogadni az újat, inkább az egyszerűség felé húztak volna. Peti

(Dürgő Péter, az EHÖK SE edzője – a szerk.)

hozott egy olyan szakmaiságot, amit tényleg lehetett volna hasznosítani, de aki nem hajlandó erre, az nem tudja előrevinni a csapatot. Sajnálom, hogy így alakult, de nem haragszom senkire” – fűzte hozzá Makra Zsolt. Az EHÖK trénerének is újfajta tapasztalatot jelentett az, hogy egy egész éven keresztül irányította a csapatot, hiszen korábban az NB III-as Orosháza FC-nél töltött fél éves időszakot leszámítva nem ült még felnőtt csapat kispadján. „Itt nem találkozom napi rendszerességgel a játékosokkal, a futsal is egy speciális helyzet. A sportág sajátossága, hogy hétfőnként vannak a meccsek, így egész évben azzal küzdöttünk, hogy a nagypályás csapatok elengedjék a játékosokat. Nehéz így csapatot szervezni, hogy egy hétre előre nem tudni, hogy ki fog tudni eljönni. A játékosok pénzt tudnak keresni nagypályán, így érthető, hogy azt választják. Sok tapasztalatot szereztem Petitől és a játékosoktól is, negatívat és pozitívat is. Tanulnom kell a saját hibáimból is, hiszen azok is voltak. Összességében pozitívan értékelném az évet, hiszen sikerült olyan idősebb és fiatalabb játékosokkal dolgoznom, akik alázatosak a labdarúgás és a futsal iránt is, szeretnek focizni, és hajlandóak az újat is befogadni és megtanulni, nem akarnak megrekedni egy szinten. A végére kialakult egy jó közösség is, erre a jövőre biztosan lehet építeni” - válaszolta portálunknak Makra Zsolt. A jövővel kapcsolatban még kevés a konkrétum: annyi azonban biztos, hogy a csapat elindul a strandlabdarúgó-bajnokságon, a többit pedig majd a csapat évzáró vacsoráján beszéli meg a vezetőség és a gárda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.