Sport

Fogathajtás: minden nevező fogat rajthoz állhat csütörtökön Fábiánsebestyénben

Fogathajtás: minden nevező fogat rajthoz állhat csütörtökön Fábiánsebestyénben

2016. május 4., szerda
Fogathajtás: minden nevező fogat rajthoz állhat csütörtökön Fábiánsebestyénben
fabiansebestyen

Véget ért a kötelező állatorvosi szemle és a technikai értekezletet is megtartották a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban, ahol a díjhajtás versenyszámmal csütörtökön 10 órától megkezdődik a CAI3*-H1/H2, CAIO4*-H4 & CAI3*-P1/P2/P4 Nemzetközi Fogathajtó Verseny.

Szerda délután a felkészülés jegyében zajlott Kinizsi parkban: megtörtént a kötelező állatorvosi vizsgálat, mely alapján elmondható, hogy minden hajtó rajthoz állhat a díjhajtásban. 14 órától elkezdődött a maratonhajtó pálya bejárása is, mert nyilvánossá vált a pályarajz. A versenyzők gyalog bejárták, szemügyre vették az akadályokat is, ennek alapján már megtervezhetik, hogy melyik akadályt milyen megoldással kívánják teljesíteni. Késő délután pedig a felkészülés utolsó elemeként technikai értekezletet tartottak. Ezúttal is több ezer nézőt várnak a következő 4 napban a Kinizsi Parkba. A versenyhelyszínt több oldalról is meg lehet közelíteni, hiszen nemcsak Szentes, hanem Nagymágocs-Árpádhalom felől is érkezhetnek a verseny látogatói. A parkolás mindkét irányból érkezők számára megoldott a buszok számára külön helyeket biztosítottak. A teljes területet, így a parkolókat is biztonsági szolgálat őrzi. A szervezők a tavaly májusi versenyhez képest fejlesztéseket hajtottak végre a versenyzők felkészülésére és elhelyezésére vonatkozóan is. Több bemelegítő pályát készítettek elő, több mint 150 lóboksz várta a versenyzőket. A kempingben megteremtették a megfelelő feltételeket az elektromos áram, a víz és egyéb közművek tekintetében, valamint a javították a lovasfalu megközelíthetőségét is. Az érdeklődők kiszolgálása érdekében működtetik a

fogatverseny.hu

internetes oldalt, valamint a kapcsolódó facebook profilt, ahol folyamatosan elérhetők lesznek a legfrissebb hírek, érdekességek. Mindezek mellett az a már évekkel ezelőtt bevezetett lehetőség is biztosított lesz május 5. és 8. között, a helyszínen a nézők nagy kivetítőkön keresztül is láthatják a sporteseményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.