Sport

Fogathajtás: a Lázár testvérek ismételtek a maratonhajtásban

Fogathajtás: a Lázár testvérek ismételtek a maratonhajtásban

2016. május 8., vasárnap
Fogathajtás: a Lázár testvérek ismételtek a maratonhajtásban
fogathajtas_fabiansebestyen

A díjhajtás után a maratonhajtás versenyszámot is a Lázár fivérek nyerték a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban, így az eddigi két versenyszám után is a kettes-, és a négyesfogathajtó mezőny élén állnak.

A szombati versenynapon az egyesfogatok maratonhajtás versenyszámát

Kovács Imre

nyerte (ROU) 103,79 hibaponttal, megelőzve a legjobb magyar maratonhajtó

Kecskeméti Lászlót

(108,83), és a szintén magyar

Nyúl Katalint

(111,57). A kettesfogatok mezőnyében ismét

Lázár Vilmos

(105,05) bizonyult a legjobbnak, megelőzve a második helyen záró

Galambos Nándort

(111,54), és a harmadik helyezett

Papp Jánost

(114,48). A négyesfogatok versenyében a szombati versenynapon is

Lázár Zoltán

nyert (122,54), de a második és harmadik helyet is magyar hajtók szerezték meg a maratonhajtás versenyszámban. Most

Dobrovitz József

(125,80) végzett a második helyen, a harmadik

ifj. Dobrovtiz József

lett (126,47). Lázár Zoltán összefoglalójában elmondta, hogy az elmúlt 23 évben sosem hagyta ki a fábiánsebestyéni versenyt. Új fogattal érkezett, három hete döntöttek testvérével, Vilmossal a lovak cseréjéről. - Azt hiszem, hogy várakozásainkon felül teljesítettek, de még van bennünk plusz, a lovaim tudnak még fejlődni és a világbajnokság esélyesei lehetnek - tette hozzá. Lázár Vilmos értékelése szerint sok bizonytalanság után jutottak el a versenyre, hiszen fivére, Zoltán úgy érezte, hogy nem állt még össze a fogata, és ekkor cseréltek. A világbajnoksághoz hasonló boldog érzéssel nyugtázta a mai versenynapot. Mint mondta, bizonytalanba vágtak bele, de eddig minden tökéletesen sikerült. Idén két versenyhelyszínen áll starthoz, és nem volt kérdés számára, hogy ezek egyike Fábiánsebestyéni lesz. Hangsúlyozta, hogy gratulál a versenyrendezőknek, mert minden évben valamit hozzátesznek a szervezéshez, a versenyhelyszín beért a világversenyek szervezéséhez. A kettes-, és a négyesfogatok szövetségi kapitánya,

Tóth Tamás

elmondta: a Lázár-testvérek, és a két Dobrovitz is új fogattal állt fel a versenyre, az edzőtáborban már látszott, hogy változtatásra lesz szükség. A mostani volt az első versenykörülmények közötti teszt, de megérzése szerint jó úton vannak, és eséllyel indulnak a világbajnokságon a négyesfogatok. A kettesfogatoknak az idei a felkészülési év. Fontos, hogy Lázár Vilmos összeállított egy jó fogatot, a cél az, hogy a csapat is jól álljon össze. Az összetett versenyben az egyesfogatoknál jelenleg Kecskeméti László, a kettesfogatoknál Lázár Vilmos, a négyeseknél Lázár Zoltán vezet Fábiánsebestyénben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.