Közélet

Fidesz: a baloldal lenullázná az otthonteremtésre szánt támogatásokat

Fidesz: a baloldal lenullázná az otthonteremtésre szánt támogatásokat

2016. május 1., vasárnap
Fidesz: a baloldal lenullázná az otthonteremtésre szánt támogatásokat

Sikeresnek nevezte az otthonteremtési programot Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen azt is mondta, hogy a baloldal egyszer már lenullázta, és ha tehetné, ma is lenullázná a családok otthonteremtésére szánt összegeket.

"Amíg mi kormányzunk, addig otthonteremtési program létezni fog" - jelentette ki a kormánypárti politikus, aki fontosnak tartja, hogy segítsék a családokat saját otthonuk megteremtésében. Jelezte: az idei költségvetés is rekordösszegű támogatást, több mint 100 milliárd forintot tartalmaz otthonteremtésre, a 2017-es büdzsében azonban kétszer ennyit, 211 milliárd forintot terveznek a programra.

Dunai Mónika

hangsúlyozta, hogy jövőre kiteljesedik az otthonteremtési program, amelynek elemei közül megemlítette a családok otthonteremtési kedvezményét, az áfakedvezményeket és a nemzeti otthonteremtési közösségeket. Ezekkel az intézkedésekkel élénkülhet a gazdaság, és új munkahelyek is létrejöhetnek - jegyezte meg. A fideszes képviselő szerint ugyanakkor a baloldal támadja az otthonteremtési programot, és ha tehetné, ma is lenullázná a családok otthonteremtésére szánt összegeket, csakúgy, mint kormányzása idején, amikor megszüntette a különböző otthonteremtési kedvezményeket, eltörölte a kamatplafont, felére csökkentette az adókedvezményeket, a lakásépítés áfáját pedig megduplázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.