Kultúra

Fiatal tehetségek a Somogyiban - Tóth Alisa és a Színes természettudomány

Fiatal tehetségek a Somogyiban - Tóth Alisa és a Színes természettudomány

2016. május 9., hétfő
Fiatal tehetségek a Somogyiban - Tóth Alisa és a Színes természettudomány
somogyi_konyvtar01kf

Színes természettudomány címmel nyílik kiállítása Tóth Alisának május 12-én 17 órakor a Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasótermében.

Idén már ötödik esztendeje, hogy a tavaszi hónapokban a Somogyi-könyvtár bemutatkozási lehetőséget kínál az SZTE Szegedi Tehetségpont és az SZTE Sófi Alapítvány díjazott művészpalántái számára. Április közepétől hétről-hétre az újabb és újabb tehetségeket felvonultató programoknak folyamatosan a bibliotéka első emeleti folyóirat-olvasóterme ad otthont. A Somogyiban az idei tavaszon tárlatokkal, zenei programokkal és előadóestekkel is várták a művészetek iránt érdeklődőket. Fiatal tehetségek a Somogyi-könyvtárban 2016-os tavaszi rendezvénysorozat záró programján ezúttal az Újvidéki Egyetem Művészeti Karán, a Művészeti Akadémián grafikusművész-pedagógus alapszakán, valamint az újmédia művészet mesterszakán tanuló Tóth Alisa munkáival ismerkedhet meg a közönség. A kiállítást 2016. május 12-én, csütörtökön délután 5 órától Nagy Károly festőművész, a Szegedi Szépmíves Céh elnöke nyitja meg. Tóth Alisa 2011-2014-ig a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium szaktanáraként oktatott grafika, számítógépes grafika és multimédia tantárgyakat, majd a 2014-2015-ös iskolaévtől az SZTE Neveléstudományi Doktori Iskola ösztöndíjas hallgatója. Kutatási területe a vizuális képességek, ezen belül a színek, mint a vizuális nyelv kifejező és közlő szerepének a vizsgálata általános iskolás tanulók körében. Szabadidejében illusztrálással és tervezőgrafikával foglalkozik, főként gyermekkönyvek és versek vizuális megjelenítésével. Illusztrációi letisztultak, élénk színekkel dolgozik, melyeknél a vonalak könnyedsége teret ad egy gazdag színvilág kibontakoztatásához. A fiatal művész Színes természettudomány című önálló kiállítása május 12-től 18-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási rendjében. A program a Somogyi-könyvtár, a Szegedi Tehetségpont és az SZTE Sófi Alapítvány szervezésében valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.