Közélet

Czibere: folyamatosan bővül az ingyenes gyermekétkeztetés

Czibere: folyamatosan bővül az ingyenes gyermekétkeztetés

2016. május 24., kedd
Czibere: folyamatosan bővül az ingyenes gyermekétkeztetés

A kormány folyamatosan bővíti az ingyenes gyermekétkeztetés körét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Czibere Károly

kifejtette: tavaly a hatévesnél fiatalabbak számára sikerült jelentősen kibővíteni az ingyenesen étkezők körét, amely így 92 ezerről 320 ezerre, 3,5-szeresére növekedett. A következő lépésben ez évtől azt a célt tűzték, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek a szünetekben is hozzájussanak meleg ételhez. Sikerült biztosítani, hogy az érintett gyermekek mind a négy szünetben hozzájussanak ehhez a támogatáshoz. A nyári szüneti étkeztetésről szóló tájékoztató körlevelet rövidesen megkapják a gyermekjóléti szolgálatok és a jegyzők. Czibere Károly kitért arra is, hogy a kormány döntéshozatala során olyan statisztikákat vesz alapul, amely nemzetközileg is hitelesített: ilyen a Központi Statisztikai Hivatal szegénységstatisztikája. Ez pedig azt mutatja, hogy az elmúlt 2-2,5 évben a leginkább nélkülözők száma 465 ezerről mintegy harmadára, 293 ezerre csökkent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.