Írjon nekünk

Közélet

Cserepes-botrány: a rendőrkapitányhoz és a megyei főügyészhez fordult Nógrádi Tibor (FRISSÍTVE)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

cserepes_sori_piac007

A Fidesz szegedi elnöke fokozott figyelmet kér a hivatalos szervektől, mert értesülései szerint a következő napokban jogsértő cselekmények fordulhatnak elő a piacot üzemeltető cég részéről. 30 kereskedő kapta meg a birtokvédelmet a makói jegyzőtől, a Jobbik elnöksége pedig piaci szemlére készül.

FRISSÍTVE:

Szabó Bálint, a kereskedők képviselője közben Facebook-oldalán hivatalosan is közzétette: 30 kereskedő megkapta a birtokvédelmet a makói jegyzőtől. Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője, helyi elnöke pedig jelezte a SZEGEDma.hu-nak, szerdán reggel a párt szegedi elnöksége helyszíni szemlét tart a piacon, hogy megvizsgálja, hogyan érvényesül a birtokvédelem a gyakorlatban.

Korábban írtuk:

Bejelentést tett kedden Zélity László ezredesnek, szegedi rendőrkapitánynak, illetve Kopasz Zsolt Csongrád megyei főügyésznek Nógrádi Tibor. Erről a Fidesz helyi elnök-frakcióvezetője értesítette a SZEGEDma.hu-t. A politikus portálunknak úgy fogalmazott, megalapozottnak tűnő, rendkívül aggasztó hírek jutottak el hozzá a Cserepes sori piaccal kapcsolatban, ezért önkormányzati képviselői és állampolgári kötelességének is érezte, hogy a hivatalos szervekhez forduljon, azok segítségét kérje.

“Az elmúlt órákban megalapozott információk jutottak el hozzám abban az ügyben, hogy a szegedi Cserepes sori Piac Kft. vezetése 2016. június 1-jén vagy a közeljövőben rendőrségi közreműködést is igénybe vevő, jogsértő fellépésre készül az érvényes és hatályos szerződéssel, valamint a makói jegyző által kiadott birtokvédelemmel rendelkező kereskedőkkel, bérlőkkel szemben. Kérem Önt, hogy az esetleges jogsértéseket, törvénytelenségeket megelőzendő a rendőri szervek 2016. június 1-jén és a következő időszakban fokozott figyelemmel legyenek a Cserepes sori piacon történtekre, illetve a szokottnál is körültekintőbben járjanak el a Cserepes sori Piac Kft.-vel kapcsolatban, a Cserepes sori kereskedők birtokának, jogainak védelmében” – írta Nógrádi Tibor a szegedi rendőrkapitánynak. A megyei főügyésztől pedig ezek kapcsán azt kéri, a következő időszakban fokozott ügyészi felügyelet gyakoroljanak a rendőrség tevékenységére a Cserepes sori piac tekintetében.

Korábban megírtuk: Rácz Attila, a 92 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Cserepes sori Piac Kft. élére idén év elején kinevezett MSZP-párttag ügyvezető előbb drasztikusan megemelte a bérleti díjakat, kísérletet tett az áfa bevezetésére, illetve a birtokvédelem megvonására, majd május végi hatállyal egyoldalúan felmondott a 77 pavilonos túlnyomó többségének, akik nem voltak hajlandóak elfogadni a számukra rendkívül hátrányos új szerződési feltételeket. Miközben azóta közel húsz pavilonos visszaadta bérleményét, és távozott a piacról, a Szegedi Járásbíróságon mintegy 40 Cserepes sori kereskedő nyújtott be keresetet, amelyben a bérleti szerződésük felmondása érvénytelenségének megállapítását kezdeményezik (ha a bíróság kimondja, hogy a felmondás érvénytelen, ezért semmis, akkor a régi szerződések élnek tovább). Szintén körülbelül 40 piacos kért birtokvédelmet a makói jegyzőtől.

Szabó Bálint jogász, a kereskedők képviselők azt mondta: a piacigazgató, pontosabban főnöke, Botka László MSZP-s polgármester döntéseivel mintegy száz szegedi munkahelyet és 50 milliós bevételt veszélyeztet. A kereskedők hónapok óta hiába próbálnak az egyoldalú díjemelés és a felmondások miatt tárgyalni a városházával, ugyanis nem állnak velük szóba, petícióikat Botka László nem veszi át.

Közélet

Hivatalos: legyőzhető Botka László ősszel!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Úgy néz ki, véget érhet Botka László 17 éves uralkodása Szegeden, soha ennyien még nem akartak ugyanis voksolni, most most egy reprezentatív kutatás szerint.

Tovább olvasom

Közélet

Már a Bartók teret is megszállták a hajléktalanok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Újabb belvárosi helyszínnel bővült a szegedi hajléktalantérkép.

Tovább olvasom

Hírzóna

Több mint tízezren szavaznának átjelentkezéssel az önkormányzati választáson

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az átjelentkezési kérelmeket még három hétig lehet benyújtani.

Tovább olvasom

Aktuál