Közélet

Cserepes-botrány: a rendőrkapitányhoz és a megyei főügyészhez fordult Nógrádi Tibor (FRISSÍTVE)

Cserepes-botrány: a rendőrkapitányhoz és a megyei főügyészhez fordult Nógrádi Tibor (FRISSÍTVE)

2016. május 31., kedd
Cserepes-botrány: a rendőrkapitányhoz és a megyei főügyészhez fordult Nógrádi Tibor (FRISSÍTVE)
cserepes_sori_piac007

A Fidesz szegedi elnöke fokozott figyelmet kér a hivatalos szervektől, mert értesülései szerint a következő napokban jogsértő cselekmények fordulhatnak elő a piacot üzemeltető cég részéről. 30 kereskedő kapta meg a birtokvédelmet a makói jegyzőtől, a Jobbik elnöksége pedig piaci szemlére készül.

FRISSÍTVE:

Szabó Bálint, a kereskedők képviselője közben Facebook-oldalán hivatalosan is közzétette: 30 kereskedő megkapta a birtokvédelmet a makói jegyzőtől. Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője, helyi elnöke pedig jelezte a SZEGEDma.hu-nak, szerdán reggel a párt szegedi elnöksége helyszíni szemlét tart a piacon, hogy megvizsgálja, hogyan érvényesül a birtokvédelem a gyakorlatban.

Korábban írtuk:

Bejelentést tett kedden

Zélity László

ezredesnek, szegedi rendőrkapitánynak, illetve

Kopasz Zsolt

Csongrád megyei főügyésznek

Nógrádi Tibor.

Erről a Fidesz helyi elnök-frakcióvezetője értesítette a SZEGEDma.hu-t. A politikus portálunknak úgy fogalmazott, megalapozottnak tűnő, rendkívül aggasztó hírek jutottak el hozzá a Cserepes sori piaccal kapcsolatban, ezért önkormányzati képviselői és állampolgári kötelességének is érezte, hogy a hivatalos szervekhez forduljon, azok segítségét kérje. "Az elmúlt órákban megalapozott információk jutottak el hozzám abban az ügyben, hogy a szegedi Cserepes sori Piac Kft. vezetése 2016. június 1-jén vagy a közeljövőben rendőrségi közreműködést is igénybe vevő, jogsértő fellépésre készül az érvényes és hatályos szerződéssel, valamint a makói jegyző által kiadott birtokvédelemmel rendelkező kereskedőkkel, bérlőkkel szemben. Kérem Önt, hogy az esetleges jogsértéseket, törvénytelenségeket megelőzendő a rendőri szervek 2016. június 1-jén és a következő időszakban fokozott figyelemmel legyenek a Cserepes sori piacon történtekre, illetve a szokottnál is körültekintőbben járjanak el a Cserepes sori Piac Kft.-vel kapcsolatban, a Cserepes sori kereskedők birtokának, jogainak védelmében" - írta Nógrádi Tibor a szegedi rendőrkapitánynak. A megyei főügyésztől pedig ezek kapcsán azt kéri, a következő időszakban fokozott ügyészi felügyelet gyakoroljanak a rendőrség tevékenységére a Cserepes sori piac tekintetében. Korábban megírtuk:

Rácz Attila,

a 92 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Cserepes sori Piac Kft. élére idén év elején kinevezett MSZP-párttag ügyvezető előbb drasztikusan megemelte a bérleti díjakat, kísérletet tett az áfa bevezetésére, illetve a birtokvédelem megvonására, majd május végi hatállyal egyoldalúan felmondott a 77 pavilonos túlnyomó többségének, akik nem voltak hajlandóak elfogadni a számukra rendkívül hátrányos új szerződési feltételeket. Miközben azóta közel húsz pavilonos visszaadta bérleményét, és távozott a piacról, a Szegedi Járásbíróságon mintegy 40 Cserepes sori kereskedő nyújtott be keresetet, amelyben a bérleti szerződésük felmondása érvénytelenségének megállapítását kezdeményezik (ha a bíróság kimondja, hogy a felmondás érvénytelen, ezért semmis, akkor a régi szerződések élnek tovább). Szintén körülbelül 40 piacos kért birtokvédelmet a makói jegyzőtől.

Szabó Bálint

jogász, a kereskedők képviselők azt mondta: a piacigazgató, pontosabban főnöke,

Botka László

MSZP-s polgármester döntéseivel mintegy száz szegedi munkahelyet és 50 milliós bevételt veszélyeztet. A kereskedők hónapok óta hiába próbálnak az egyoldalú díjemelés és a felmondások miatt tárgyalni a városházával, ugyanis nem állnak velük szóba, petícióikat Botka László nem veszi át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.