Bulvár

Csendben tiltakoznak az erőszak ellen Szegeden

Csendben tiltakoznak az erőszak ellen Szegeden

2016. május 11., szerda
Csendben tiltakoznak az erőszak ellen Szegeden
eroszak_bantalmazas_okol

Az erőszak áldozatává vált nőkre és gyerekekre szeretné felhívni a figyelmet csütörtökön a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány. Transzparensek nélkül, csendes tiltakozással állnak ki értük.

Csendben, felszólalások és transzparensek nélkül

tiltakoznak csütörtökön

17 órától a Dugonics téren a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány munkatársai és azok a szegediek, akik így akarják kifejezni tiltakozásukat az erőszak formái ellen. Az eseményt a napokban, Kelenföldön brutálisan megerőszakolt lány,

Sz. Vivien

esete hívta életre, akit részeg ismerőse megerőszakolt, majd félholtra vert. A 18 éves lány a sajtóhírek szerint már lábadozik, azonban sosem fogja tudni feldolgozni a vele történteket. Ismerősei attól félnek, véget akar vetni életének. Rá, és még megannyi erőszak áldozatává vált sorstársa történetére szeretné felhívni a figyelmet az alapítvány azzal, hogy negyedórás csendes tiltakozást tart Szeged legforgalmasabb főterén. Legyen szó testi sértésről, zaklatásról vagy kiskorú veszélyeztetéséről, a csütörtöki megmozduláson bárki kifejezheti együttérzését a statisztikákban sajnos egyre nagyobb arányokat öltő erőszakos bűncselekmények áldozatai iránt.

Füzesi Zsófia

, a szervező alapítvány önkéntes munkatársa szerint tiltakozásuk nem attól lesz eredményes, hogy hangoskodnak és feltűnősködnek a városközpontban. Több korosztályt is sikerült már megszólítaniuk az eseménnyel, akik mind egyetértettek a tiltakozás eszközeként vállalt csendes „tüntetéssel”, de 10 perccel délután 5 óra előtt is várják azokat, akik egyetértenek az alapítvány céljaival. A családvédelem érdekében 2015-ben létrejött szegedi Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítványnak egyébként ez lesz az első ilyen megmozdulása. Az otthonnal egyébként azoknak a nőknek és gyermekiknek tudnak átmeneti segítséget nyújtani, akik önhibájukon kívül krízishelyzetbe kerültek, s támaszra van szükségük az újrakezdéshez. Az édesanyák az intézménynél dolgozó szakemberek segítségégével dolgozzák fel az őket ért traumát, s mind nekik, mind a gyerekeiknek segítenek visszailleszkedni a társadalomba, óvodai vagy iskolai közösségbe. Az alapítvány önkéntesétől megtudtuk: a csütörtökihez hasonló eseményt a jövőben is szeretnének szervezni, mindig valamilyen aktuális hírre, történésekre reagálva, ezzel is nyomatékosítva: az erőszak számtalan formát ölthet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.