Bulvár

Cigarettával kitömött járművek akadtak fenn Röszkén

Cigarettával kitömött járművek akadtak fenn Röszkén

2016. május 30., hétfő
Cigarettával kitömött járművek akadtak fenn Röszkén
roszke_csempesz_cigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 21.000 szál adózatlan cigarettát találtak két szerb rendszámú gépjárműben Röszkén. Az adózatlan dohányterméket lefoglalták és mindkét ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú személygépjárművet ellenőriztek a napokban, a röszkei határkirendeltségen. Az autó szerb sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a jármű szigorított vizsgálata mellett döntöttek. Rövid szerelést követően, a jármű üzemanyagtartályából, valamint a műszerfalból összesen 11.000 szál, Ashima márkájú adózatlan cigaretta került elő. Rövid idő elteltével, ismét egy szerb rendszámú gépjármű akadt fenn a pénzügyőrök hálóján. A gépkocsi sofőrje nem jelentett be semmilyen vám- és adóköteles árut, azonban a pénzügyőrök a gépkocsi kétoldali doblemezének kárpitja alól, valamint az első ülések támláiból összesen 10.000 szál Ashima márkájú, zárjegy nélküli cigarettát pakoltak ki. A pénzügyőrök, az összesen 1,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták, a két szerb sofőr ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.