Közélet

Az Invitel Nagy Sorozatrajongó kutatása szerint a magyarok még mindig barátok közt érzik legjobban magukat

Az Invitel Nagy Sorozatrajongó kutatása szerint a magyarok még mindig barátok közt érzik legjobban magukat

2016. május 18., szerda
Az Invitel Nagy Sorozatrajongó kutatása szerint a magyarok még mindig barátok közt érzik legjobban magukat

Napjainkban reneszánszukat élik a televíziós sorozatok: a napi sugárzású szappanoperák mellett ma már egészen nagy költségvetésű, magas művészeti színvonalat képviselő drámák és kalandsorozatok is képernyőre kerülnek. Az Invitel kíváncsi volt a hazai trendekre, ezért Nagy Sorozatrajongó címmel elindította online kérdőívét, amelyet 2015. december és 2016. január között több mint 5000-en töltöttek ki.

A kutatás egyik fő megállapítása szerint bár egyre inkább adottak a hagyományos tévézéstől eltérő lehetőségek, a többség még mindig a „klasszikus televíziózást” részesíti előnyben. Az Invitel felmérésében résztvevő válaszadók kétharmada ugyanis általában televíziókészüléken néz sorozatot, de kedvelt kombináció az internet + tévé párosítás is. A megkérdezettek többsége (63%) hagyományos (lineáris) módon néz tévét, 37%-uk pedig időnként már él az időeltolásos tévézés lehetőségével, kihasználva az IPTV interaktív funkcióit (megállítás, felvétel, visszatekerés). Úgy tűnik, a magyar nézők még óvatosan közelítenek a műszaki újdonságokhoz: annak ellenére, hogy a háztartások több mint felében már van HD tévékészülék, a HDTV előfizetések száma ettől jócskán elmarad.

Izgulni és nevetni szeretünk a legjobban

Műfajok tekintetében az akció, a krimi, valamint a vígjáték az igazán népszerű és legtöbben Amerikában készített művekért rajonganak. A kitöltők átlagosan 2-4 darab sorozatot néznek párhuzamosan, és a többség két epizódot szokott megnézni egymás után. A magyarok kedvenc sorozata a Barátok közt, de lelkesen követik Szulejmán kalandjait is. A top 5-ben természetesen helyet kap a Jóban rosszban, a Walking Dead és a Trónok harca is.

HD-ben a jó sorozatok még jobbá válnak

Az Invitel rendszeresen végez előfizetői körében kutatásokat, és az igények változásait figyelembe véve alakítja ki szolgáltatási portfolióját. A május elejétől elérhető Kolibri szolgáltatáscsomag a sorozatrajongóknak is kedvez, hiszen az internet mellett számos, sorozatokat is sugárzó HD televízió-csatornát tartalmaz – az országos kereskedelmi csatornáktól kezdve, a Sundance Channel-en át az HBO-ig. A meghatározó szolgáltatók közül jelenleg az Invitelnél érhető el Magyarország leggazdagabb, 33 csatornát tartalmazó HD kínálata. Az Invitel teljes infografikája

ITT

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.