Sport

Az első nap közel 2300 futó - elrajtolt Soltvadkertről a II. Nemzeti Bor Maraton

Az első nap közel 2300 futó - elrajtolt Soltvadkertről a II. Nemzeti Bor Maraton

2016. május 14., szombat
Az első nap közel 2300 futó - elrajtolt Soltvadkertről a II. Nemzeti Bor Maraton
NBM10

A tervezett időpontban, május 13-án reggel 8.30-kor Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pisztolylövésére elrajtolt a II. Nemzeti Bor Maraton Soltvadkertről.

A reggeli megnyitóünnepségen

Dlusztus Imre

. a Nemzeti Bor Maraton borszakmai koordinátora,

Oravecz Márton

, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke,

Lehoczki Ferenc

, Soltvadkert polgármestere,

Frittmann János

, a Kunsági Borvidék elnöke és

Balla Attila

, a Nemzeti Bor Maraton programigazgatója mondta el köszöntőjét. A II. Nemzeti Bor Maraton 10 napja alatt 2057 kilométert tesznek meg az indulók, az idei évben már nem csak futva, hanem kerékpárral is. 2016-ban 123 település vesz rész az ország egyik legnagyobb közösségi és szabadidősport eseményében, ahol a kiemelt indulók mellett a távok teljesítésére több településről is csatlakoznak delegáltak a nevezettekhez, illetve olyan támogató futók, akik a város közigazgatási határain belül kísérik a futókat. Bátaszéken, közel 600 futó várta a rajtpisztoly eldördülését. A II. Nemzeti Bor Maraton első napja alatt közel 2300 futó részvételével 144 kilométert tettek meg a rajthoz állók a reggeli, Soltvadkerti rajttól, Kecel, Hajós, Sükösd, Baja, Bátaszék, Báta, Dunaszekcső, Lánycsók, Bóly, érintésével Villányig. Villány volt az első nap kiemelt helyszíne, ahol 10:00-tól már folyamatos programokkal várták a kilátogatókat a Nemzeti Bor Maraton partnerei. Bor és gasztronómiai kiállítók, a Villányi Borrend köszöntője, és az először megrendezésre kerülő Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás Villányi díjátadója is a programok része volt. Este a PASO nagykoncertjével zárultak a színpadi programok. A Bóly-Villány futószakasz a tavalyi évben is nagy népszerűségnek örvendett az indulók között, ott volt

Miklósa Erika

világhírű operaénekes,

Hrutka János

sportmenedzser, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke,

Rippel Ferenc

artista,

Földházi Zsófia

világ- és Európa-bajnok öttusázó. A helyszínen a futókat fogadták a borvidék elismert borászai is, többek között

Tiffán Ede

,

Bock József

és

Gere Attila

. A Nemzeti Bor Maraton fővédnöke

Áder János

köztársasági elnök, védnöke

Szabó Tünde

sportért felelős államtitkára, sportszakmai védnöke pedig

Czene Attila

, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. A Marketing Gyémánt Díjjal kitüntetett Nemzeti Bor Maraton borszakmai védnöke öt hazai sztárborász, a villányi borvidék három élvonalbeli termelője, Tiffán Ede, Bock József és Gere Attila, a Hajós-bajai borvidék egyik legsikeresebb pincészetének tulajdonosa,

Koch Csaba

, valamint a Kunság első számú borásza, Frittmann János. Együttműködő partnereink a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága és a Nemzeti Művelődési Intézet, támogatóink a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Szabadidősport Szövetség, az MTVA, a Lochner Group, Mórahalom Város Önkormányzata, az evopro, a Törley Pezsgőpincészet, a Nicron Kft, a Sláger TV, a Borászportál és a Red Bull.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.