Sport

Atlétika: még nem Rióra koncentrálnak a Biacsi-ikrek

Atlétika: még nem Rióra koncentrálnak a Biacsi-ikrek

2016. május 20., péntek
Atlétika: még nem Rióra koncentrálnak a Biacsi-ikrek
ev_sportoloja_dij04_gs

A SZVSE paraatléta ikerpárja, Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona hamarosan ismét az Európa-bajnokságon versenyez: a júniusi kontinensviadalon Bernadett számára a riói paralimpia is tét lehet.

Csütörtökön délután pályafutásuk eddigi eredményeinek elismeréseképpen Szeged Sportolója díjat

vehettek át

a városházán a SZVSE paraatlétái,

Biacsi Bernadett

és

Biacsi Ilona

. A két futó a díjátadót követően megköszönte azt, hogy a város gondolt rájuk, és megtisztelte őket ezzel a kitüntetéssel, ezáltal is elismerték munkájukat. A két testvér ott volt a londoni paralimpián: közülük Ilona már biztosította helyét a riói versenyen is, Bernadett helyzete azonban még nem dőlt el – ennek eléréséért azonban sokat tehet majd a júniusi, az olaszországi Grossettóban megrendezett Európa-bajnokságon. „Szerintem meglesz a kvóta, az olaszországi Eb-n még van egy esélyem arra, hogy fussak egy jó időt. Ha ez valamiért nem jönne össze, akkor a ranglista alapján, ahol ötödik vagyok, még mindig mehetek. Szerintem olyan sokat ez már nem fog változni, ráadásul az idő is szorít bennünket. Odafigyelek arra, hogy megtartsam azt a szintet, amit jelenleg nyújtok, hiszen ha döntenek majd az Eb-t követően, akkor az ötödiket fogják küldeni. Nem szabad rágörcsölnöm a dologra, bízom benne, hogy meglesz a kvóta” – fogalmazott a lehetőséggel kapcsolatban Biacsi Bernadett. Hozzátette, nincs már sok idejük készülni, hiszen hamarosan itt van június kilencedike, azaz az Eb rajtja. „A héten még belehúzunk az edzésekbe, utána már egy picit visszaveszünk. Nincs sok időnk már készülni. Tunéziában kicsit késtek az időrendek, ráadásul nagyon hideg és erős szél is volt, ott egy picit elszállt a dolog, ott nem tudtunk jól teljesíteni. Grossetóban jó versenyek szoktak lenni, voltunk már itt, nagyon jó a beosztásunk is” – tért ki a körülményekre a SZVSE parasportolója. Az Eb-ig zajló munkával kapcsolatban kifejtette, természetesen még dolgozniuk kell, de csak óvatosan, mert egy kis fáradtság is van bennük a testvérével. Az Eb kezdetéig kell még egy kicsit összpontosítaniuk, nem szabad még nézniük Grossetóra sem, pláne nem a riói olimpiára, hiszen ahogy Biacsi Bernadett fogalmazott, az még nagyon messze van. „A testvérem nagyon jó állapotban van, most figyelek is arra, hogy mit mond, ez is motivál a folytatásra. Én sem hagyom magam, azon leszek, hogy minél jobb időt fussak” – válaszolta portálunknak a 2012-ben olimpiai negyedik Biacsi Bernadett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.