Bulvár

A nevelőszülői hivatást is népszerűsítették az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

A nevelőszülői hivatást is népszerűsítették az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2016. május 21., szombat
A nevelőszülői hivatást is népszerűsítették az ÁGOTA családi napján + FOTÓK
csaladi_nap114_gs

Szombati közösségi napján a családi napi játékok mellett a nevelőszülői hivatást is népszerűsítette az ÁGOTA Alapítvány. Az immár 17. Zápor-tavi rendezvényen ezúttal is több ezren vettek részt.

Csokievő versennyel, vattacukorral és több mint 600 gömbre elegendő fagylalttal várták a családból kiemelt gyerekeket, a nevelőszülőket és természetesen az érdeklődőket is az ÁGOTA Alapítvány gyermek, családi, közösségi és integrációs napján. "Ma Magyarországon közel 25 ezer állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal van, közülük az ÁGOTA Alapítvány közel 10 ezer gyermeket támogat, immár 20 éve. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gyermekvédelmi Szolgáltatója munkatársainkkal közel 4000 gyermekről gondoskodik több megyében, így Bács-Kiskun megyében, Csongrád megyében, Békés megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén, Budapesten és Komárom-Esztergom megyében is. A mai rendezvénnyel igyekszünk felhívni a figyelmet a nevelőszülői hivatásra, ennek érdekében van egy olyan standunk, ahol tanácsadók tájékoztatják az érdeklődőket arról, hogyan válhat valakiből nevelőszülő. Ugyanakkor fontos, hogy a csemetéink körül kialakult előítéleteket megdöntsük, a kilátogatók lássák, nincs lényeges különbség egy családban felnövekvő és egy családját vesztett gyermek között, mindössze annyi, hogy utóbbi megsebzett és traumatizált. Sebeik begyógyulásához befogadó, szeretetteljes légkör szükséges, és nem utolsó sorban társadalmi szolidaritás" - nyilatkozta portálunknak

Kothencz János

, az ÁGOTA Alapítvány alapítója. Már ottjártunkkor is nagy volt az érdeklődés a nevelőszülői tanácsadók standjánál, a megnyitót követő tíz percben hárman érdeklődtek a program iránt.

Király Endrénétől

és

Gémesné Huszka Ildikótól

megtudtuk, amellett, hogy nevelőszülőnek lenni komoly vállalás, többlépcsős vizsgálati és vizsgaszűrőn kell részt venniük a jelentkezőknek. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató célja, hogy az ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermekek, és utógondozói ellátásban részesülő fiatalok ne intézetben, hanem szerető családban nőjenek fel, találják meg boldogulásukat, hiszen - ahogy mottójuk is szól - "minden gyermeknek családban a helye". A gyermekvédelmi szolgáltató az alapítvánnyal karöltve a jövő héten Tatabányán szervez családi és integrációs napot, majd Kecskemétre és további dél-alföldi nagyvárosokba utaznak. A Zápor-tónál egészen a rendezvény végéig, 19 óráig nyitva áll a nevelőszülői toborzó stand, hogy részletes felvilágosítást nyújthassanak az érdeklődőknek. Persze, az óriási családi napnak még nincs vége, ugrálóvárral, kisebbeknek a játszósarokkal, töménytelen mennyiségű fagylalttal és vattacukorral, meg persze az ügyességi versenyekkel várják a gyerekeket. Emellett ruhabörzével, arcfestéssel, a bátrabbakat pedig jumpinggal és rodeó bikával várták az ingyenes rendezvényre. Ahogyan a szórakozásra, úgy a prevenciós előadásokra is komoly figyelmet fordítanak a szervezők, a családi napon részt vesz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya játékos közlekedésbiztonsági vetélkedőjével, illetve a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya is. A rendezvény két sztárfellépője délután lép színpadra, 15 óra 30-tól Fatima, 17 órától pedig az Apostol együttes szórakoztatja a kilátogatókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.